
Ο επικεφαλής της εισαγγελίας του Πορτ-ο-Πρενς ζήτησε σήμερα από τον δικαστή που ερευνά τη δολοφονία του προέδρου της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ να ασκήσει δίωξη στον πρωθυπουργό Αριέλ Ανρί, λόγω των τηλεφωνικών επικοινωνιών που φέρεται ότι είχε με έναν από τους βασικούς υπόπτους.
Ο Μπεντ-Φορ Κλοντ, ο Επίτροπος της Κυβέρνησης του Πορτ-ο-Πρενς (τίτλος αντίστοιχος του εισαγγελέα) ζήτησε επίσης να απαγορευτεί η έξοδος του Αριέλ Ανρί από τη χώρα «λόγω της σοβαρότητας των γεγονότων».
Ο πρόεδρος Μοΐζ δολοφονήθηκε τη νύχτα της 7ης Ιουλίου από ένοπλους κομάντο μέσα στο σπίτι του, στην πρωτεύουσα της Αϊτής.

Στην επιστολή του που απευθύνεται στο Πρωτοδικείο του Πορτ-ο-Πρενς, ο Κλοντ διαβεβαιώνει ότι «υπάρχουν επαρκή στοιχεία» για να ζητήσει την παραπομπή του πρωθυπουργού.
Σε άλλη επιστολή, με παραλήπτη τον διευθυντή της υπηρεσίας μετανάστευσης, ο εισαγγελέας αναφέρεται στην απόφασή του να απαγορευτεί στον Ανρί η έξοδος από τη χώρα.
Από την περασμένη Παρασκευή, ο Μπεντ-Φορ Κλοντ είχε ζητήσει από τον επικεφαλής της κυβέρνησης να παρουσιαστεί σήμερα στην εισαγγελία, αναφέροντας ότι ο Ανρί, λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ο πρόεδρος Μοΐζ, συνομίλησε τηλεφωνικά πολλές φορές με ένα από τα πρόσωπα που καταζητούνται στο πλαίσιο της έρευνας. Το πρόσωπο αυτό, ο Ζοζέφ Φελίξ Μπαντιό, πρώην στέλεχος της μονάδας καταπολέμησης της διαφθοράς, βρισκόταν στη συνοικία όπου βρίσκεται η ιδιωτική κατοικία του Ζοβενέλ Μοΐζ όταν μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό, στις 4.03 και στις 4.20 τη νύχτα της δολοφονίας.
Το Σάββατο ο πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα του εισαγγελέα χαρακτηρίζοντάς το «αντιπερισπασμό» με στόχο «να σπείρει τη σύγχυση και να εμποδίσει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της». Διαβεβαίωσε ότι «θα βρεθούν, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν» οι «πραγματικοί ένοχοι», οι ηθικοί αυτουργοί και εκείνοι που διέταξαν τη δολοφονία.
Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν συλληφθεί ήδη 48 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων είναι 18 Κολομβιανοί και δύο Αμερικανοί αϊτινής καταγωγής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Συγγνώμη... λάθος, λένε στον Λευκό Οίκο για το Χάρβαρντ - Τι αποκαλύπτουν οι ΝΥΤ
Χωρίς εξουσιοδότηση στάλθηκε η επίμαχη κυβερνητική επιστολή στο Χάρβαρντ, σύμφωνα με πηγές των New York Times

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα – Υγεία, αγάπη και δύναμη σε όλο τον κόσμο» (pic)
Το μήνυμα του ηγέτη του Ολυμπιακού στα social media για το Πάσχα.

Πούτιν: «Πασχαλινή εκεχειρία» στη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας
Η εκεχειρία αρχίζει σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ολοκληρώθηκαν οι έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα - Τρίτος γύρος στη Ρώμη
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Abbas Araqchi και ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Steve Witkoff, διαπραγματεύτηκαν έμμεσα

Μητσοτάκης για Πάσχα: «Μέσα από τον πόνο και τις δυσκολίες γεννιούνται το φως και η ελπίδα»
«Μέσα από την ψυχή μας να αναπηδήσουν αισθήματα καλοσύνης, αισθήματα αλληλεγγύης, αισθήματα ελπίδας», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης

Έσπασαν και φέτος οι μπότηδες στην Κέρκυρα – Το εντυπωσιακό έθιμο του Πάσχα
Από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των σπιτιών στην Κέρκυρα, οι μπότηδες, δηλαδή μεγάλα ή μικρά κεραμικά βαμμένα κόκκινα δοχεία γεμάτα με νερό, έπεσαν με θόρυβο στο δρόμο

O Μητσοτάκης στην Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για το Πάσχα στο νησί της Τήνου

Δημογραφικό: Πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα του 2050
Τα τελευταία χρόνια, οι δημογραφικές αλλαγές στην Ελλάδα απασχολούν όλο και περισσότερο τους επιστήμονες και τους φορείς

Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την ρωσική κατοχή της Κριμαίας
Τι δηλώνει πηγή που γνωρίζει για την φερόμενη πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ στο CNN – Η Ρωσία έχει καταλάβει την Κριμαία από το 2014

Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Μιχάλης Αργυρού σχολίασε τη σημασία αυτής της αναβάθμισης