Η μεγαλύτερη και ψηλότερη ρόδα παρατήρησης του κόσμου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο μήνα στο Ντουμπάι.

To Ain Dubai – που σημαίνει «Μάτι του Ντουμπάι» στα αραβικά – έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει στις 21 Οκτωβρίου. Με ύψος 246 μέτρων, θα είναι η ψηλότερη ρόδα παρατήρησης στον κόσμο, 81 μέτρα πιο ψηλά από το High Roller του Λας Βέγκας, ο οποίος θα υποχωρήσει στη δεύτερη θέση.

Το αξιοθέατο είναι το κεντρικό στοιχείο του νησιού Bluewaters, ένα τεχνητό νησί κοντά στη μαρίνα του Ντουμπάι που άνοιξε το 2018.

Διπλάσιο μέγεθος από το London Eye

«Το Ain Dubai ξεπερνά και το Singapore Flyer 165 μέτρων, ενώ έχει ύψος σχεδόν διπλάσιο από το London Eye», δήλωσε ο Ρόναλντ Ντρέικ, γενικός διευθυντής του αξιοθέατου.

Η δομή διαθέτει 48 κλειστές καμπίνες, μερικές από τις οποίες μπορούν να χωρέσουν έως και 40 επιβάτες. Συνολικά, 1.750 άτομα μπορούν να κινηθούν ταυτόχρονα, ωστόσο, η χωρητικότητα είναι προς το παρόν περιορισμένη λόγω της πανδημίας. Ωστόσο με βάση τα σημερινά δεδομένα, το πολύ 10 άτομα θα μπορούν να επιβιβάζονται σε κάθε καμπίνα, εξήγησε ο Ντρέικ.

Κάθε καμπίνα είναι μεγαλύτερη από δύο διώροφα λεωφορεία τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, σύμφωνα με το Ain Dubai.

Διατίθενται τρεις τύποι καμπινών: οι καμπίνες «παρατήρησης» είναι για τις βασικές βόλτες, οι «κοινωνικές εμπειρίες» περιλαμβάνουν πρόσβαση στο σαλόνι και ένα ποτό και οι «ιδιωτικές» καμπίνες που μπορούν να προσαρμοστούν για δείπνα, επαγγελματικές συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Κάθε πλήρης κύκλος της ρόδας διαρκεί 38 λεπτά και προσφέρει μια πανοραμική θέα της ακτής και του ορίζοντα της πόλης του Ντουμπάι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας