Η CMA CGM μία από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους του κόσμου στο κλάδο των τακτικών γραμμών (liners) συμφώνησε να επενδύσει 25 εκατ. ευρώ στη Brittany Ferries, τη μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρεία που λειτουργεί υπό τη γαλλική σημαία, συμπεριλαμβανομένων 10 εκατομμυρίων ευρώ σε υβριδικά ίδια κεφάλαια. Μέσω αυτής της συμφωνίας, η CMA CGM επιδιώκει να υποστηρίξει την ανάκαμψη της Brittany Ferries στην μετά Covid εποχή, ενώ διευρύνεται το πεδίο δραστηριότητας της CMA CGM.

Η συνεργασία που μπορεί να αποτελέσει ένα διεθνές παράδειγμα και για άλλες περιοχές και χώρες, μηδέ εξαιρουμένης της χώρας μας, θα βοηθήσει στο ξεκλείδωμα των συνεργειών μεταξύ των δύο εταιρειών στον τομέα των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, ενώ αναμένεται επίσης να συμβάλει στην προώθηση της διασυνοριακής ναυτιλίας και να στηρίξει τη θέση της Γαλλίας στον τομέα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Βάσει αυτής της συμφωνίας, ένας εκπρόσωπος του Ομίλου CMA CGM θα ενταχθεί στο εποπτικό συμβούλιο της Brittany Ferries.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών καθιερώνει μια εμπορική συνεργασία μέσω της χρήσης του διαθέσιμου χώρων φορτίου στις γραμμές της Brittany Ferries προς το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Ιβηρική Χερσόνησο. Η μεταφορά εμπορευμάτων στα πλοία της Brittany Ferries (RORO) θα βοηθήσει στην επέκταση των υπηρεσιών του Ομίλου CMA CGM στον τομέα RORO από τον Ατλαντικό και τη βόρεια ακτή της Γαλλίας σε προορισμούς προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνεργασία με την CMA CGM θα βοηθήσει την Brittany Ferries να προσαρμοστεί πιο εύκολα στις τάσεις μετά τη Covid-19 στη μεταφορά αγαθών, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς ασυνόδευτων ρυμουλκουμένων, και να προσφέρει νέες υπηρεσίες μεταφοράς.

Επιπλέον, μέσω αυτής της συμφωνίας, και οι δύο ομάδες θα μπορούν να εισάγουν νέες υπηρεσίες RORO.

Επίσης η CMA CGM και η Brittany Ferries θα εξετάσουν τρόπους ανταλλαγής γνώσεων στο τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην εκπαίδευση πληρωμάτων και τις διαδικασίες ασφαλείας. Και οι δυο εταιρείες έχουν δεσμευθεί για την ανάπτυξη πλοίων με καύσιμο LNG. Η Brittany Ferries αναμένεται να παραλάβει δυο πλοία που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG το 2023 τα Salamanca και Santoña, τα οποία θα δρομολογηθούν μεταξύ Ηνωμένου βασιλείου και Ισπανίας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Έγγραφα της ΕΚΤ φέρνουν πιο κοντά την αύξηση των επιτοκίων
Διεθνή |

Όλο και πιο κοντά στην αύξηση των επιτοκίων - Τι δείχνουν έγγραφα της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι θα πιάσει τον στόχο του 2% στον πληθωρισμό νωρίτερα, σύμφωνα με μη δημοσιευμένα εσωτερικά έγγραφα, που περιήλθαν σε γνώση των Financial Times που αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι σε τροχιά αύξησης επιτοκίων από το 2023. 

Ο επερχόμενος πόλεμος στον Ειρηνικό και η φενάκη του ευρωστρατού
Διεθνή |

Ο επερχόμενος πόλεμος στον Ειρηνικό και η φενάκη του ευρωστρατού

Οι θέσεις που διατύπωσε η πρόεδρος της Κομισιόν και η προαναγγελία μιας συνόδου κορυφής για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση φέρνουν το θέμα στην πρώτη γραμμή και αναμένεται να πυροδοτήσουν έντονη συζήτηση και αντιπαραθέσεις.