Ο εκ των ιδρυτών της Apple, Στιβ Βόζνιακ, ανακοίνωσε το λανσάρισμα μίας διαστημικής εταιρείας ακολουθώντας τα βήματα των Ίλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος.

Το όνομα της νέας εταιρείας είναι Privateer Space και έχει σχεδιαστεί ώστε να «διατηρήσει το διάστημα ασφαλές και προσβάσιμο για όλη την ανθρωπότητα», σύμφωνα με το προωθητικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον Βόζνιακ μέσω ανάρτησης στο Twitter χαρακτηρίζοντας μάλιστα το εγχείρημα μία «ιδιωτική διαστημική εταιρεία» η οποία ωστόσο «δεν θα μοιάζει με τις υπόλοιπες». Συνιδρυτής της Privateer Space είναι ο ιδρυτής της εταιρείας ρομποτικής και βαθιάς μάθησης Ripcord, Άλεξ Φίλντινγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Φίλντινγκ τυγχάνει να είναι πρώην μηχανικός της Apple.

«Εναπόκειται σε εμάς να δουλέψουμε μαζί και να κάνουμε ό,τι είναι σωστό και ό,τι είναι καλό» αναφέρεται στο προωθητικό βίντεο.

Η αλήθεια είναι ότι από όσα έγιναν γνωστά δεν είναι ξεκάθαρο με τι θα ασχολείται η Privateer Space με αποτέλεσμα μόνο εικασίες να μπορούν να γίνουν για τη νέα εταιρεία. Το πιθανότερο πάντως είναι η εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της περισυλλογής των «διαστημικών σκουπιδιών» που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Πρόκειται ουσιαστικά για υπολείμματα παλαιών δορυφόρων ή διαστημικών οχημάτων που έχουν ξεμείνει στο διάστημα.

Σχεδόν σίγουρο είναι ότι δεν θα πρόκειται για άλλη μία εταιρεία διαστημικού τουρισμού, όπως συμβαίνει με τις Virgin Galactic και Blue Origin.

Η ίδια η εταιρεία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες. Στην ιστοσελίδα της Privateer αναφέρεται απλώς ότι «παραμένουμε σε stealth mode». Το μόνο που αναφέρεται στο εταιρικό site είναι ότι συμμετέχει στο συνέδριο AMOS (Advanced Maui Optical and Space Surveillance Technologies), που πραγματοποιείται στη Χαβάη.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ για τις «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Τρίτη Ηλικία»
Ταμείο Ανάκαμψης |

Ταμείο Ανάκαμψης - ΕΣΠΑ: Εργαλεία για τις «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Τρίτη Ηλικία»

Η ανάγκη περισσότερων εργαλείων και εκπαιδευτικών δράσεων για την ανάπτυξη και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ατόμων τρίτης ηλικίας, τονίστηκε σε συζήτηση στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ

Ελβετία – Προσφορά 4,4 εκατ. δολ. στην UNCTAD για ηλεκτρονικό εμπόριο και ψηφιακή οικονομία
Διεθνή |

UNCTAD: 4,4 εκατ. δολ. από την Ελβετία για e-trade και ψηφιακή οικονομία

Συνεισφορά ύψους 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων (4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα) στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ψηφιακής οικονομίας της UNCTAD, ανακοίνωσε η Ελβετία. Τα κεφάλαια που θα διατεθούν μέσω της Ελβετικής Κρατικής Γραμματείας Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) θα στηρίξουν την τεχνική συνεργασία του προγράμματος, την έρευνα και τις δραστηριότητες έως το 2024. Η UNCTAD και η Ελβετία υπέγραψαν […]

Τι τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών στο διαδίκτυο αυτό το καλοκαίρι
Τεχνολογία |

Τι τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών στο διαδίκτυο αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι του 2021, το TikTok κατάφερε να ξεπεράσει το WhatsApp στη λίστα των εφαρμογών που χρησιμοποιούν περισσότερο τα παιδιά. Η δημοτικότητα του Instagram συνέχισε να μειώνεται, ενώ η Eurovision έγινε δημοφιλής.

Συνάντηση Μητσοτάκη με βραβευμένους «startuppers»
Startups |

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με βραβευμένους «startuppers»

Πρόκειται για την εταιρεία «Swim.me» που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με το «έξυπνο» σκουφάκι για άτομα με προβλήματα όρασης και την «FlowOn» που κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με την «έξυπνη βρύση» που καταπολεμά τη σπατάλη νερού και τη μετάδοση μικροβίων