Η Apple ετοιμάζεται για το μεγαλύτερό της event για τη χρονιά που διανύουμε, το οποίο θα λάβει χώρα στην Καλιφόρνια στις 10 π.μ. (τοπική ώρα). Όπως και πέρυσι, όλες οι ανακοινώσεις θα μεταδοθούν διαδικτυακά λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, η νέα σειρά iPhone 13 θα διατηρήσει τον ίδιο βασικό σχεδιασμό με πέρυσι, με τη διαφορά ότι τα φετινά μοντέλα θα έχουν λεπτότερο notch, δηλαδή λεπτότερη εγκοπή κάμερας στην κορυφή της οθόνης. Η διατήρηση των βασικών σχεδιαστικών γραμμών οφείλεται στο γεγονός ότι μεγαλύτερες αλλαγές έγιναν πέρυσι με τη σειρά iPhone 12 άρα, αν η Apple ακολουθήσει τη δική της παράδοση, φέτος δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές.

Θα υπάρχουν τρεις επιλογές στην διάσταση της οθόνης στις 5,4, στις 6,1 και στις 6,7 ίντσες, ενώ οι συσκευές θα χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες στο iPhone 13 και στο iPhone 13 Pro. Κύρια διαφορά ανάμεσα στις δύο κατηγορίες θα είναι η μικρότερη εγκοπή κάμερας, που αναφέραμε πιο πάνω.

Σημαντικότερες αλλαγές θα υπάρχουν στα χαρακτηριστικά της κάμερας. Σύμφωνα με το Bloomberg θα υπάρχει μία βίντεο εκδοχή του Portrait mode που θα ονομάζεται πλέον Cinematic Video και θα είναι ένα νέο σύστημα φίλτρων που θα βασίζεται σε μία νέα εγκατεστημένη τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό το νέο σύστημα φίλτρων θα αναλαμβάνει να εφαρμόζει εναλλακτικά στιλ στις φωτογραφίες και υψηλότερης ποιότητας λήψεις βίντεο στα μοντέλα Pro. Σε επίπεδο hardware, τα μοντέλα Pro θα παραμείνουν στους τρεις φακούς ενώ τα απλά μοντέλα θα έχουν δύο φακούς.

Προφανώς θα υπάρχει νέος, ταχύτερος επεξεργαστής. Το νέο A15 chip θα διατηρήσει τους πυρήνες του προκατόχου του αλλά θα προσφέρει ανώτερη συχνότητα λειτουργίας. Σε επίπεδο οθόνης, αναμένονται νέες οθόνες τεχνολογίας LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) στα μοντέλα Pro.

Ένα από τα ιδιαίτερα, νέα χαρακτηριστικά που θα προστεθούν στη σειρά iPhone 13 θα είναι η ικανότητα σύνδεσης με δορυφορικά δίκτυα. Αν αυτό όντως επαληθευτεί το πιθανότερο είναι οι συσκευές να έχουν εγκατεστημένο το σχετικό hardware αλλά να πρέπει να περιμένουν μέχρι κάποια μελλοντική αναβάθμιση λογισμικού. Αυτό δεν θα κάνει τα iPhone δορυφορικά τηλέφωνα, απλά θα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων και σημάτων έκτακτης ανάγκης, αν παραστεί ανάγκη.

Μπορεί το iPhone να μην δεχτεί μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές φέτος αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν θα ισχύσει και για το Apple Watch Series 7, που επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί. Σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές το επόμενο έξυπνο ρολόι της Apple θα διαθέτει επίπεδη οθόνη και πιο επίπεδες γωνίες ώστε να προσομοιάζει περισσότερο με τα iPhone και iPad, ενώ θα υπάρχουν και νέα watch bands.

Είναι επίσης πολύ πιθανό η αμερικανική εταιρεία να «μετακινηθεί» από τα 40 και 44 χιλιοστά στο μέγεθος της κάσας του ρολογιού και να φτάσει στα 41 και 45 χιλιοστά. Η νέα οθόνη στα μεγαλύτερα μοντέλα θα είναι διαγωνίου περίπου 1,9 ιντσών και θα συνδυάζεται με λεπτότερα περιθώρια οθόνης (bezels). Επιπλέον, θα υπάρχει και αύξηση 16% στην προσφερόμενη ανάλυση, από τα 396 στα 484 pixels, ενώ και εδώ θα υπάρχει αναβάθμιση του επεξεργαστή που πιθανότατα θα έχει την ονομασία S7.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ για τις «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Τρίτη Ηλικία»
Ταμείο Ανάκαμψης |

Ταμείο Ανάκαμψης - ΕΣΠΑ: Εργαλεία για τις «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Τρίτη Ηλικία»

Η ανάγκη περισσότερων εργαλείων και εκπαιδευτικών δράσεων για την ανάπτυξη και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ατόμων τρίτης ηλικίας, τονίστηκε σε συζήτηση στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ

Ελβετία – Προσφορά 4,4 εκατ. δολ. στην UNCTAD για ηλεκτρονικό εμπόριο και ψηφιακή οικονομία
Διεθνή |

UNCTAD: 4,4 εκατ. δολ. από την Ελβετία για e-trade και ψηφιακή οικονομία

Συνεισφορά ύψους 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων (4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα) στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ψηφιακής οικονομίας της UNCTAD, ανακοίνωσε η Ελβετία. Τα κεφάλαια που θα διατεθούν μέσω της Ελβετικής Κρατικής Γραμματείας Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) θα στηρίξουν την τεχνική συνεργασία του προγράμματος, την έρευνα και τις δραστηριότητες έως το 2024. Η UNCTAD και η Ελβετία υπέγραψαν […]

Τι τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών στο διαδίκτυο αυτό το καλοκαίρι
Τεχνολογία |

Τι τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών στο διαδίκτυο αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι του 2021, το TikTok κατάφερε να ξεπεράσει το WhatsApp στη λίστα των εφαρμογών που χρησιμοποιούν περισσότερο τα παιδιά. Η δημοτικότητα του Instagram συνέχισε να μειώνεται, ενώ η Eurovision έγινε δημοφιλής.

Συνάντηση Μητσοτάκη με βραβευμένους «startuppers»
Startups |

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με βραβευμένους «startuppers»

Πρόκειται για την εταιρεία «Swim.me» που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με το «έξυπνο» σκουφάκι για άτομα με προβλήματα όρασης και την «FlowOn» που κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με την «έξυπνη βρύση» που καταπολεμά τη σπατάλη νερού και τη μετάδοση μικροβίων