Παρά τον αυξανόμενο πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή και τη μείωση της ανεργίας, το κόστος εργασίας στην Ευρωζώνη μειώθηκε για πρώτη φορά σε μια δεκαετία, με ετήσια πτώση 0,1% τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο.

Το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος στις 19 χώρες της ΕΕ μειώθηκε ελαφρώς, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη επιτάχυνση των αυξήσεων των τιμών και τη βελτίωση της αγοράς εργασίας που μπορεί να προκαλέσει υψηλότερες απαιτήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Οι βιομηχανίες που γνώρισαν τη μεγαλύτερη πτώση ήταν οι υπηρεσίες διαμονής και τροφίμων, όπου οι μισθοί μειώθηκαν κατά 4,5%και οι βιομηχανίες μεταφορών και αποθήκευσης μειώθηκαν κατά 1,8%. Η μεγαλύτερη αύξηση ήταν η αύξηση 3,3% στους μισθούς της ανθρώπινης υγείας και των κοινωνικών λειτουργών.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2021, το ωριαίο κόστος εργασίας μειώθηκε ελαφρώς κατά 0,1% στη ζώνη του ευρώ και αυξήθηκε κατά 0,6% στην ΕΕ, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Το πρώτο τρίμηνο του 2021, το ωριαίο κόστος εργασίας αυξήθηκαν κατά 1,3% και 1,6% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, στην ζώνη του ευρώ, το κόστος των μισθών ανά ώρα εργασίας μειώθηκε κατά 0,4%, ενώ το μη μισθολογικό κόστος αυξήθηκε κατά 0,8% στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ωριαίο κόστος εργασίας σε ευρώ

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Huawei – Εξωδικαστικός συμβιβασμός με τους Αμερικανούς για την απελευθέρωση της CFO
Διεθνή |

Huawei – Εξωδικαστικός συμβιβασμός με τους Αμερικανούς για την απελευθέρωση της CFO

Η Μενγκ Γουανζού, CFO της εταιρείας και κόρη του ιδρυτή της, είχε συλληφθεί στο Καναδά με βάση αμερικανικό ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της απάτης για δοσοληψίες του κινεζικού κολοσσού με το Ιράν σε παραβίαση του εμπάργκο

Γκεοργκίεβα – Η απολογία της δεν φαίνεται πως πείθει τους αξιωματούχους του Ταμείου
Διεθνή |

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την επικεφαλής του ΔΝΤ

Αν και το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται αφορούσε την εποχή που ήταν στην Παγκόσμια Τράπεζα, οι επικριτές της επιμένουν πως τίθεται θέμα της αξιοπιστίας της στην ηγεσία του ΔΝΤ, αλλά και αξιοπιστίας του θεσμού που εκπροσωπεί