Σε προχωρημένες συζητήσεις με την HSBC για την απόκτηση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα βρίσκεται η Eurobank. Τραπεζικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν την είδηση που μετέδωσε χθες η οικονομική ιστοσελίδα powergame.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις από πέρυσι και είναι κοντά σε συμφωνία. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν κλείσει όλα τα θέματα. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά τραπεζική πηγή, «ακόμη δεν βρισκόμαστε στο σημείο που ανοίγουμε τις σαμπάνιες». Εάν προχωρήσει το deal, η HSBC θα αποχωρήσει από μία ακόμη αγορά στην οποία δραστηριοποιείται στη λιανική τραπεζική, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του ομίλου.

Από την άλλη, η Eurobank, θα αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων με χαμηλούς δείκτες καθυστερήσεων, δεδομένης της στόχευσης της HSBC στη χρηματοδότηση νοικοκυριών με μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Επιπλέον, θα προσθέσει στο πελατολόγιό της ιδιώτες επενδυτές που θα ενισχύσουν τις δραστηριότητες διαχείρισης κεφαλαίων στο personal και στο private banking.

Η «προίκα»

Σημειώνεται ότι η HSBC ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 1981. Χρησιμοποιεί τη διεθνή της εμπειρία για την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών των πελατών της, προσφέροντας τραπεζικές και επενδυτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες καθώς και σε εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες. Μέσω εξειδικευμένων τμημάτων, όπως η Τραπεζική Επιχειρήσεων και το τμήμα Global Banking and Markets, η τράπεζα υποστηρίζει την εταιρική επέκταση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διαθέτει δίκτυο 15 καταστημάτων, εκ των οποίων τα 14 βρίσκονται στην Αθήνα και το ένα στη Θεσσαλονίκη.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, στο τέλος του 2019 το ενεργητικό της διαμορφωνόταν σε 1,39 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 521 εκατ. ευρώ ήταν απαιτήσεις από τους πελάτες της (δάνεια). Οι καταθέσεις της έφτασαν το 1,34 δισ. ευρώ. Στη χρήση αυτή τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 2,55 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις