Η Microsoft «σπρώχνει» τους χρήστες μακριά από τους κωδικούς πρόσβασης φέρνοντας στο προσκήνιο διάφορες εναλλακτικές επιλογές για να πιστοποιήσουμε την ταυτότητά μας σε όλα τα καταναλωτικά Microsoft accounts.

Η εταιρεία, όπως και πολλές άλλες του χώρου της τεχνολογίας, εδώ και αρκετό καιρό έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τον παραδοσιακό τρόπο πιστοποίησης της ταυτότητάς μας, μέσω κωδικού πρόσβασης. Αυτό συμβαίνει γιατί τα passwords αποτελούν τον πρώτο στόχο των κυβερνοεπιθέσεων, συχνά είναι αδύναμα ή σε ορισμένες περιπτώσεις τα συχνά επαναλαμβανόμενα passwords μπορεί εύκολα να τα «μαντέψει» κάποιος μέσω αυτοματοποιημένων επιθέσεων.

Με αυτά σαν δεδομένα, και με την άφιξη των Windows 11 να είναι πλέον ζήτημα μερικών εβδομάδων, η Microsoft ξεκίνησε το ξεδίπλωμα των νέων επιλογών της για κάθε είδους λογαριασμού, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα αυτές οι επιλογές ήταν διαθέσιμες μόνο για τους εμπορικούς της πελάτες.

Αυτό σημαίνει ότι και οι απλοί καταναλωτές θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες της Microsoft, όπως το Outlook ή το OneDrive, χωρίς να χρησιμοποιούν κωδικό πρόσβασης. Αντίθετα, θα μπορεί να αποκτά πρόσβαση, όπως ήδη αναφέρθηκε, μέσω της εφαρμογής Microsoft Authenticator, του Windows Hello, ενός κλειδιού ασφαλείας ή ενός κώδικα που θα αποστέλλεται μέσω SMS ή e-mail.

Ωστόσο, ορισμένες εφαρμογές της Microsoft θα συνεχίσουν να απαιτούν το κλασσικό password, όπως το Office 2010 (ή παλαιότερο), το Remote Desktop και η παλιότερη κονσόλα Xbox 360. Αντιστοίχως, όσοι χρησιμοποιούν μη υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows δεν θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τη νέα πρακτική, αφού αυτή θα είναι διαθέσιμη μόνο στα Windows 10 και μελλοντικά στα Windows 11.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft ο νέος τρόπος sign-in θα είναι διαθέσιμος στους λογαριασμούς των καταναλωτών εντός των επόμενων εβδομάδων. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία εργάζεται και στην εξεύρεση ενός τρόπου να απαλειφθούν τα passwords και στους λογαριασμούς Azure, με τους διαχειριστές να μπορούν να επιλέξουν αν οι κωδικοί πρόσβασης θα απαιτούνται, θα επιτρέπονται ή θα «εξαφανιστούν» για μια σειρά επιμέρους χρηστών.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ για τις «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Τρίτη Ηλικία»
Ταμείο Ανάκαμψης |

Ταμείο Ανάκαμψης - ΕΣΠΑ: Εργαλεία για τις «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Τρίτη Ηλικία»

Η ανάγκη περισσότερων εργαλείων και εκπαιδευτικών δράσεων για την ανάπτυξη και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ατόμων τρίτης ηλικίας, τονίστηκε σε συζήτηση στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ

Ελβετία – Προσφορά 4,4 εκατ. δολ. στην UNCTAD για ηλεκτρονικό εμπόριο και ψηφιακή οικονομία
Διεθνή |

UNCTAD: 4,4 εκατ. δολ. από την Ελβετία για e-trade και ψηφιακή οικονομία

Συνεισφορά ύψους 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων (4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα) στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ψηφιακής οικονομίας της UNCTAD, ανακοίνωσε η Ελβετία. Τα κεφάλαια που θα διατεθούν μέσω της Ελβετικής Κρατικής Γραμματείας Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) θα στηρίξουν την τεχνική συνεργασία του προγράμματος, την έρευνα και τις δραστηριότητες έως το 2024. Η UNCTAD και η Ελβετία υπέγραψαν […]

Τι τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών στο διαδίκτυο αυτό το καλοκαίρι
Τεχνολογία |

Τι τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών στο διαδίκτυο αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι του 2021, το TikTok κατάφερε να ξεπεράσει το WhatsApp στη λίστα των εφαρμογών που χρησιμοποιούν περισσότερο τα παιδιά. Η δημοτικότητα του Instagram συνέχισε να μειώνεται, ενώ η Eurovision έγινε δημοφιλής.

Συνάντηση Μητσοτάκη με βραβευμένους «startuppers»
Startups |

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με βραβευμένους «startuppers»

Πρόκειται για την εταιρεία «Swim.me» που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με το «έξυπνο» σκουφάκι για άτομα με προβλήματα όρασης και την «FlowOn» που κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με την «έξυπνη βρύση» που καταπολεμά τη σπατάλη νερού και τη μετάδοση μικροβίων