Η Google ολοκλήρωσε το βρετανικό σκέλος του ιδιόκτητου υποθαλάσσιου καλωδίου που θα συνδέει τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, προσφέροντας πιο ασφαλείς συνδέσεις σε σχέση με αυτές που είναι σήμερα εμπορικά διαθέσιμες.

Το υποθαλάσσιο καλώδιο έλαβε την ονομασία Grace Hopper προς τιμή της πρωτοπόρου των υπολογιστών Grace Brewster Murray Hopper (1906 – 1992), η οποία μεταξύ των πολλών αντικειμένων με τα οποία καταπιάστηκε ήταν ότι συμμετείχε και στον σχεδιασμό της γλώσσας προγραμματισμού COBOL.

Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο χρησιμοποιεί νέου τύπου οπτικές ίνες ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα. Το καλώδιο που αποτελείται από 16 ζεύξη ινών συνδέει τη Νέα Υόρκη με το Μπιουντ στην Κορνουάλη, περίπου 400 χιλιόμετρα νότια του Λονδίνου, και με το Μπιλμπάο στις βόρειες ακτές της Ισπανίας, στη Χώρα των Βάσκων. Επιπλέον, το καλώδιο θα υποστηρίζει το νέο περιφερειακό κέντρο υπολογιστικού νέφους (cloud) της Google στη Μαδρίτη

Το καλώδιο Grace Hopper θεωρείται ένα επίτευγμα για την Google καθώς είναι το πρώτο έργο που η εταιρεία χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου για να φτάσει έως τη Βρετανία και την Ισπανία. Επιπλέον, είναι ένα από το πρώτο καλώδιο που συνδέει τις ΗΠΑ με τη Βρετανία από το 2003.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το έργο σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη δέσμευση για επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να υποστηριχθούν τόσο οι χρήστες που απολαμβάνουν τον πυρήνα των προϊόντων της, όπως τα Google Maps, Search, Gmail, τις πολλαπλές εφαρμογές του Workspace, το Meet όσο και τις βρετανικές τεχνολογικές φίρμες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Google Cloud.

Από τα κύρια σημεία που κάνουν τεράστια τη σημασία του υποθαλάσσιου καλωδίου είναι ότι θα υποστηρίζει τις τηλεδιασκέψεις και το σύνολο των υπολοίπων online υπηρεσιών που έγιναν ουσιώδεις για την αντικατάσταση των συναντήσεων δια ζώσης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το δίκτυο υποθαλάσσιων καλωδίων της Google περιλαμβάνει ακόμη τα: Curie (που συνδέει το Λος Άντζελες με τη Χιλή), το Equiano (Πορτογαλία-Νότια Αφρική), Dunant (Ηνωμένες Πολιτείες-Γαλλία) σε συνδυασμό με το Havfrue (που αποτελεί σύνδεσμο με τη Δανία), ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και το υποθαλάσσιο καλώδιο Apricot (που θα συνδέει Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Γκουάμ, Φιλιππίνες, Ταϊβάν και Ινδονησία) και θα έρθει να συμπληρώσει το Echo που συνδέει ήδη τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη Σιγκαπούρη, το Γκουάμ και την Ινδονησία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI