Η Italgas ανέφερε την Πέμπτη ότι η εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών δημιουργεί ευκαιρίες στον τομέα των οπτικών ινών και του υγροποιημένου φυσικού αερίου μικρής κλίμακας. Την περασμένη εβδομάδα η ιταλική εταιρία αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών που πωλούν από κοινoύ το ΤΑΙΠΕΔ και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Italgas, όπως αναφέρει το Reuters, δήλωσε ότι η εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2022, ενώ αναμένεται τα επόμενα χρόνια να ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή του Ομίλου κατά 10% περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι η βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά της Italgas για τη ΔΕΠΑ Υποδομών ανέρχεται σε 733 εκατ. ευρώ. Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου την απεδέχθη και ανακήρυξε την εταιρεία ως Προτιμητέο Επενδυτή. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΕ επίσης αποδέχθηκε την ανωτέρω προσφορά. Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών και λειτουργούν από κοινού ως πωλητές.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε συμβατικά κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Η βελτιωμένη οικονομική δεσμευτική προσφορά ύψους 733 εκατομμυρίων ευρώ του ομίλου Italgas για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και αντανακλά τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας. Πρόκειται για ιδιωτικοποίηση με σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη, τόσο για την εθνική οικονομία όσο και για τους πολίτες», είχε δηλώσει σχετικά ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Δαβέρος (ΕΛΠΕ) – Σε μία εποχή προκλήσεων, ο ρόλος της φορολογίας αλλάζει διεθνώς
Tax |

Δαβέρος (ΕΛΠΕ): Σε μία εποχή προκλήσεων, ο ρόλος της φορολογίας αλλάζει διεθνώς

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον όπου η κλιματική αλλαγή, τα φυσικά φαινόμενα και η πανδημία πλήττουν τον παγκόσμιο πληθυσμό και τις οικονομίες, αναφέρθηκε εκτενώς ο Διευθυντής Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Ντράγκι – Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε άμεσες δράσεις για την ενέργεια
Ενέργεια |

Ντράγκι: Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε άμεσες δράσεις για την ενέργεια

Ημασταν σαφείς σε ό,τι αφορά την ανάγκη να προετοιμαστεί αμέσως μια ολοκληρωμένη αποθήκευση των στρατηγικών αποθεμάτων, είπε μεταξύ άλλων ο ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα καίρια θέματα που συζητήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο