Περισσότερες από δύο εκατομμύρια προ-παραγγελίες έχουν τοποθετηθεί για το iPhone 13 στο JD.com, επίσημο διανομέα των προϊόντων της Apple στην Κίνα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τοπική εφημερίδα South China Morning Post.

Συγκριτικά, την περασμένη χρονιά υπήρχαν για το ίδιο ηλεκτρονικό κατάστημα και το ίδιο χρονικό διάστημα 1,5 εκατομμύρια προ-παραγγελίες. Επιπλέον, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ενδείξεις υψηλού καταναλωτικού ενδιαφέροντος υπάρχει και στην πλατφόρμα Tmall της Alibaba, στην οποία οι προ-παραγγελίες ξεκινούν αύριο Παρασκευή.

Η Κίνα παραμένει μία από τις σημαντικότερες αγορές για την Apple και όπως είναι φυσικό τα σημάδια αύξησης των πωλήσεων εκεί θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για την εκτίμηση της πορείας των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Επιπλέον, η πορεία των πωλήσεων στην Κίνα είναι και μία ένδειξη υψηλού ενδιαφέροντος για το iPhone 13, παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του περυσινού μοντέλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βασικά νέα στοιχεία της νέας σειράς iPhone 13 είναι το μικρότερο περίγραμμα της κάμερας στο πάνω μέρος της οθόνης, το περίφημο «notch», οι μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες και η διαφορετική διάταξη των οπτικών μερών της κάμερας.

Οι δε επενδυτές δεν εμφανίζονται να έχουν πειστεί για τη δυναμική των όσων ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μετοχή της Apple παραμένει σχεδόν σταθερή σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τέλος, το δημοσίευμα της South China Morning Post σημειώνει τον αναιμικό ανταγωνισμό στην αγορά της Κίνας για την Apple μιας και το αντίπαλο δέος Huawei συνεχίζει να αντιμετωπίζει εμπορικές κυρώσεις που δεν της επιτρέπουν να παρουσιάσει premium συσκευές όπως αυτές που συνήθιζε να παρουσιάζει μέχρι πριν λίγα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί