Οι ρυθμιστικές αρχές σε εμπορικά κέντρα της Ασίας, όπως η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ, προειδοποίησαν σύμφωνα με το Reuters, με αντίποινα, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόσει τον σχεδιασμό της, ώστε οι αεροπορικές εταιρείες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα slots απογείωσης και προσγείωσης που είχαν παγώσει κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να υποχρεώσει τους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς να πραγματοποιούν πτήσεις χιλιάδων χιλιομέτρων με κενές θέσεις, κάτι που θα συνεπαγόταν ζημίες.

Οι αρχές που ελέγχουν τις χρονοθυρίδες σε μεγάλα ασιατικά αεροδρόμια είναι έτοιμες να ακολουθήσουν παρόμοια τακτική απέναντι στους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς που πραγματοποιούν πτήσεις σε πόλεις της Ασίας – αυξάνοντας την προοπτική ενός εμπορικού πολέμου στις αερομεταφορές.

Οι σχέσεις εμφανίζονται τεταμένες από τον Ιούλιο, όταν η ΕΕ ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει αναγκαστικά να κάνουν χρήση του 50% των δικαιωμάτων τους ή να τα χάνουν προς όφελος των αντιπάλων τους από τον επόμενο μήνα. Αυτή η κίνηση επανέφερε εν μέρει τους κανόνες ανταγωνισμού που είχαν εγκαταλειφθεί ενώ οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούσαν να επιβιώσουν της πανδημίας.

Όμως, ενώ η απόφαση της ΕΕ αντικατοπτρίζει ανάκαμψη της μεταφορικής κίνησης κυρίως στην αγορά ταξιδιών μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη, οι αερομεταφορείς της Ασίας διαμαρτύρονται ότι θα τιμωρηθούν άδικα, διότι τα δικά τους δίκτυα μεγάλων αποστάσεων θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή