Δημοσιογραφικές πληροφορίες περί μιας πιθανής συμφωνίας στον τομέα της ασφάλειας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία, η οποία θα προσφερόταν από τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, είναι αναληθείς, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Αυτά δεν είναι αλήθεια. Όταν πρόκειται για οποιαδήποτε πρόταση για ένα πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε θέματα εξωτερικής ασφαλείας ή άμυνας, αυτή θα πρέπει πρώτα να συζητείται μεταξύ των κρατών μελών», δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πέτερ Στάνο.

Η βρετανική εφημερίδα The Times έγραψε, επικαλούμενη διπλωματική πηγή, πως μια συμφωνία συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας πρόκειται να προσφερθεί στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον από τον Oλλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε στη διάρκεια της συνάντησής τους σήμερα στην Ντάουνινγκ Στριτ

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κορωνοϊός – Έρχονται οι «Μωβ περιοχές» και φέρνουν… μάσκες παντού
Επικαιρότητα |

Κορωνοϊός – Έρχονται οι «Μωβ περιοχές» και φέρνουν… μάσκες παντού

Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει εντός της εβδομάδας περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να προβεί σε τελικές αποφάσεις σχετικά με το σενάριο των «Μωβ περιοχών»