Έκκληση στους διεθνείς ηγέτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ευρώπης στη δέσμευση για μείωση των εκπομπών μεθανίου απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν, εν όψει της μεγάλης Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, τον Οκτώβριο στη Γλασκώβη.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Μπάιντεν συμμετείχε διαδικτυακά στη συνάντηση του Φόρουμ των Κορυφαίων Οικονομιών (Major Economies Forum), το οποίο ήρθε σε συνέχεια της συνάντησης που διοργάνωσε ο ίδιος, τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της Ημέρας της Γης, στην οποία είχε ανακοινώσει τους νέους φιλόδοξους περιβαλλοντολογικούς στόχους των ΗΠΑ.

Συνεχίζοντας σταθερά την προώθηση της πράσινης ατζέντας που έχει χαράξει ο κύριος Μπάιντεν κάλεσε και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ευρώπης στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών μεθανίου κατά τουλάχιστον 30% κάτω από τα επίπεδα του 2020, μέχρι το 2030. Πρόκειται για έναν από τους στόχους που προωθεί ο Λευκός Οίκος με στόχο τη δραστική μείωση των αερίων άνθρακα, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η άνοσος της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

«Αυτό όχι μόνο θα μειώσει δραστικά το ρυθμό ανάπτυξης του φαινομένου της υπερθέρμανσης, αλλά και θα δημιουργήσει και άλλα θετικά πλεονεκτήματα βελτιώνοντας τη δημόσια υγεία και την αγροτική παραγωγή» τόνισε χαρακτηριστικά στη διαδικτυακή συνάντηση που συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι ηγέτες της Αργεντινής, της Ινδονησίας, της Νοτίου Κορέας, του Μπαγκλαντές, του Μεξικό, της Βρετανίας αλλά και της Ε.Ε. Μαζί τους και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες.

Ωστόσο, απόντες ήταν φέτος ο Κινέζος πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν και η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης