«Για να έχει νόημα η μείωση της φορολογίας πρέπει να δούμε πού κατευθύνθηκε. Υπάρχουν στρώματα που πρέπει να ελαφρυνθούν. Για να είναι βιώσιμη η ελάφρυνση πρέπει από κάπου να προκύψει. Από κάπου πρέπει να τα πάρεις αυτά τα χρήματα», ανέφερε, σχολιάζοντας τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «είδαμε και μέτρα που δεν αφορούν τα μικρομεσαία στρώματα. Π.χ. η γονική παροχή των 150.000 αφορά μικρομεσαία στρώματα, όχι όμως η επέκταση των 800.000 ευρώ».

Σε σχέση με την ακρίβεια στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες, στα βασικά είδη διατροφής, που διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για νοικοκυριά και ΜμΕ και η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις», είπε ο κ. Χαρίτσης, παραθέτοντας τρεις άξονες για την αντιμετώπιση του προβλήματος: αξιοποίηση εργαλείων όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ΡΑΕ ώστε να υπάρξει ρύθμιση της αγοράς, μείωση ειδικών φόρων ειδικά σε καύσιμα, ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. «Όχι τα 150 εκατ. που στην εξειδίκευσή τους είναι 9 ευρώ τον μήνα ανά νοικοκυριό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως ελάφρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος είναι κοροϊδία», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές, σημείωσε ότι «αυτήν τη στιγμή προέχει να αντιμετωπιστεί η κρίση, η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνεςτης  και δεν το κάνει. Συν τω χρόνω θα αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και θα μπει στην ώρα του στο τραπέζι το αίτημα για εκλογές».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι «μια πολιτική δύναμη δεν μπορεί να έχει όλες τις απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα. Απαιτούνται συνεργασίες, ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και ειλικρίνεια και καθαρές θέσεις. Από εκεί και πέρα ο καθένας πρέπει να αναλάβει ο τις ευθύνες του. Στη βάση μιας προοδευτικής διεξόδου από την κρίση θα μπορούσε να τεθεί μια συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus