Είπε πολλά και διάφορα ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της φετινής ΔΕΘ.

Αρκετά ενδιαφέροντα που αξίζει κανείς να σταθεί και να τα συζητήσει, χωρίς διάθεση απαξίωσης.

Αρκετά από αυτά θα μπορούσαν να γίνουν και την εποχή της προηγούμενης διακυβέρνησής του. Δεν έγιναν, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση για το γιατί.

Το ζήτημα για τον ίδιο είναι όμως πώς αυτά που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ θα περάσουν στην κοινωνία και θα του δώσουν πολιτικούς πόντους και κυρίως πώς θα μεταφραστούν σε εκλογική δυναμική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έριξε «γέφυρες» στη μεσαία τάξη που τόσο πολύ πλήρωσε το «μάρμαρο» της μνημονιακής κρίσης.

Μίλησε για μια «Νέα Αρχή» με ένα μεγάλο πλέγμα προτάσεων για όλο το φάσμα της διακυβέρνησης με έμφαση στο νέο κράτος με δομές διαφορετικές από αυτά που είδαμε και βλέπουμε επί των ημερών του επιτελικού κράτους του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Αλ. Τσίπρα είναι με οδηγό και το νέο προγραμματικό πλαίσιο που εξειδίκευσε από τη ΔΕΘ να κερδίσει στρώματα της κοινωνίας που του έχουν γυρίσει την πλάτη.

Δύσκολο στοίχημα που για να το κερδίσει ο Αλ. Τσίπρας θέλει πολλή δουλειά σε πολλά επίπεδα και με αξιόμαχα και ικανά στελέχη.

Και το βασικό είναι να πείσει αρκετά κοινωνικά στρώματα, κυρίως από το λεγόμενο κεντρώο χώρο, ότι έχει μάθει από τα λάθη της προηγούμενης διακυβέρνησής του που έχει αρκετά μελανά σημεία και ότι το σχέδιο που προτείνει είναι ρεαλιστικό.

Παρά τις σημαντικές ρωγμές στο κυβερνητικό σκάφος, ο δρόμος του είναι ανηφορικός και επενδύει στην απλή αναλογική.

Το ξέρει καλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και για να σηκωθεί ο ήλιος πάνω από την Ελλάδα, όπως έκλεισε την ομιλία του, θέλει δουλειά πολλή θα συμπληρώσει κανείς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion