Είπε πολλά και διάφορα ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της φετινής ΔΕΘ.

Αρκετά ενδιαφέροντα που αξίζει κανείς να σταθεί και να τα συζητήσει, χωρίς διάθεση απαξίωσης.

Αρκετά από αυτά θα μπορούσαν να γίνουν και την εποχή της προηγούμενης διακυβέρνησής του. Δεν έγιναν, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση για το γιατί.

Το ζήτημα για τον ίδιο είναι όμως πώς αυτά που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ θα περάσουν στην κοινωνία και θα του δώσουν πολιτικούς πόντους και κυρίως πώς θα μεταφραστούν σε εκλογική δυναμική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έριξε «γέφυρες» στη μεσαία τάξη που τόσο πολύ πλήρωσε το «μάρμαρο» της μνημονιακής κρίσης.

Μίλησε για μια «Νέα Αρχή» με ένα μεγάλο πλέγμα προτάσεων για όλο το φάσμα της διακυβέρνησης με έμφαση στο νέο κράτος με δομές διαφορετικές από αυτά που είδαμε και βλέπουμε επί των ημερών του επιτελικού κράτους του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Αλ. Τσίπρα είναι με οδηγό και το νέο προγραμματικό πλαίσιο που εξειδίκευσε από τη ΔΕΘ να κερδίσει στρώματα της κοινωνίας που του έχουν γυρίσει την πλάτη.

Δύσκολο στοίχημα που για να το κερδίσει ο Αλ. Τσίπρας θέλει πολλή δουλειά σε πολλά επίπεδα και με αξιόμαχα και ικανά στελέχη.

Και το βασικό είναι να πείσει αρκετά κοινωνικά στρώματα, κυρίως από το λεγόμενο κεντρώο χώρο, ότι έχει μάθει από τα λάθη της προηγούμενης διακυβέρνησής του που έχει αρκετά μελανά σημεία και ότι το σχέδιο που προτείνει είναι ρεαλιστικό.

Παρά τις σημαντικές ρωγμές στο κυβερνητικό σκάφος, ο δρόμος του είναι ανηφορικός και επενδύει στην απλή αναλογική.

Το ξέρει καλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και για να σηκωθεί ο ήλιος πάνω από την Ελλάδα, όπως έκλεισε την ομιλία του, θέλει δουλειά πολλή θα συμπληρώσει κανείς.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion
Η εποχή των «έξυπνων υποδομών»
Opinion |

Η εποχή των «έξυπνων υποδομών»

Τα έργα, καθώς και το σύνολο των πρωτοβουλιών που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», αποτυπώνουν τη βούληση και τη δυνατότητα της χώρας να τρέξει προς το ψηφιακό μέλλον, επιλύοντας ταυτόχρονα και όσες εκκρεμότητες την κρατούσαν πίσω κατά το παρελθόν

Η εφιαλτική δυναμική του χρέους δεν δικαιολογεί την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για ευνοϊκή τάση έως το… 2060!
Opinion |

Η εφιαλτική δυναμική του χρέους δεν δικαιολογεί την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ

Όλοι οι παράγοντες που υπερδιπλασίασαν το δημόσιο χρέος τα τελευταία κυρίως τριάντα χρόνια παραμένουν και θα παραμείνουν δυνατοί εξαιτίας της ατολμίας στην προώθηση πραγματικών μεταρρυθμίσεων

Το λάθος σινιάλο που δίνει ρεύμα στο κίνημα «Δεν Πληρώνω»
Opinion |

Το λάθος σινιάλο που δίνει ρεύμα στο κίνημα «Δεν Πληρώνω»

Η σπουδή και η βιασύνη της κυβέρνησης να εμφανιστεί ότι είναι δίπλα στις ομάδες του πληθυσμού που θα δυσκολευτούν στην πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου και μοιράζοντας υποσχέσεις για δόσεις και ρυθμίσεις οφειλών κρύβει μεγάλο κίνδυνο