
Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας δυο εικόνες, δυο ιστορίες…
Εικόνα 1η: Κατεβαίνοντας από τον καταπέλτη του πλοίου στο Διακόφτι στα Κύθηρα έμεινα από συμπλέχτη. Ωραίος …τρόπος να ξεκινάς τις διακοπές σου…
Πως λύθηκε το πρόβλημα; Να’ ναι καλά ο Χάρος (!).
Μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Ο «δικός μου» Χάρος ένας γλυκύτατος άνθρωπος 32 χρόνων, μηχανικός αυτοκινήτων στο επάγγελμα που έδωσε αμέσως λύση στο πρόβλημά μου και επέτρεψε σε εμένα και την οικογένειά μου να κάνουμε διακοπές σε αυτό το μαγευτικό νησί.
Και έπειτα έγινε ανέκδοτο με τους φίλους μου: « Πήγα με το αυτοκίνητο στον Χάρο…». «Παγωμάρα» η πρώτη αντίδραση. Μετά γέλια…
Συμπέρασμα: Μην στέκεστε στις πρώτες εντυπώσεις. Συνήθως παραπλανούν…
Στους παλαιότερους είναι γνωστή η ατάκα: «Ο κυβερνήτης Χάρος και το πλήρωμα σας εύχονται καλό ταξίδι…». Παγωμάρα η πρώτη αντίδραση αλλά μετά την πτήση χειροκροτήματα… Ακόμη τον θυμούνται οι συνάδελφοί του. Καταπληκτικός πιλότος…
Εικόνα 2η: Στα Κύθηρα είδα ανθρώπους τον έναν πάνω στον άλλο χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης για τον κορωνοϊό να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει αύριο. Και όταν τους ρωτούσες « δεν φοβάστε;» σού απαντούσαν πως « είμαστε covid fee νησί»…
Ποιοι είναι τώρα οι … επικίνδυνοι; Αυτοί που έχουν το όνομα ή αυτοί που οι πράξεις τους σε οδηγούν στον πραγματικό Χάρο;
Γιατί τα σκέφτομαι όλα αυτά; Επειδή από τη Δευτέρα ισχύουν τα νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της διασποράς του κορωνοιού. Η προσωπική μου άποψη είναι πως άργησαν να έρθουν…
Η ζημιά που έχει γίνει το καλοκαίρι είναι μεγάλη. Με όποιον μιλούσα, μου έλεγε πως οι άνθρωποι στους τουριστικούς προορισμούς συμπεριφέρονταν σαν να μην υπάρχει αύριο… Δεν ξέρω τι φταίει. Θεωρώ πως έπαιξε σημαντικό ρόλο το μήνυμα που πέρασε πως οι εμβολιασμένοι είναι άτρωτοι…
Σας περιγράφω τη δική μου εμπειρία: σε συναυλία που έγινε στο νησί με περίπου 2.000 ανθρώπους, αυτοί που φορούσαν μάσκα δεν ξεπερνούσαν τα δάχτυλα του ενός χεριού… Και έπειτα πολλοί από αυτούς, έλεγαν πως η κατάσταση έχει ξεφύγει και πως είναι σίγουρο πως θα μας κλείσουν και πάλι μέσα το Φθινόπωρο… Ειρωνεία, ε; Ειρωνεία.
Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Γιατί (προσωπικά πάντα μιλάω και αναφερόμενος στο μέρος που έκανα διακοπές) πρέπει κάποιοι στιγμή να μην στηρίζουμε την υγεία μας μόνο στην ατομική ευθύνη. Ας τελειώνουμε με αυτό. Βολεύει πολλούς. ..
Δεν μπορεί για παράδειγμα έξω από το πλοίο να σου ζητάνε ένα σωρό χαρτιά ( και καλά κάνουν) και μόλις μπαίνεις μέσα να είναι ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς κανείς να παρεμβαίνει. Δεν είμαστε όλοι πλούσιοι να ταξιδεύουμε πρώτη θέση… Καταλαβαίνω λοιπόν πως για να γίνεται αυτό, κάποιος το επιτρέπει…Και δεν αναφέρομαι στον απλό εργαζόμενο που φοβάται πως αν πει κάτι θα χάσει τη δουλειά του…
Δεν μπορεί στα εστιατόρια ( σε αυτά που εγώ πήγα) να μην υπάρχει καμία απόσταση και κανείς να μην περνάει για έλεγχο. Είπαμε να δουλέψει ο τουρισμός αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας υγείας. Κάποιοι δουλεύουν μόνο το καλοκαίρι, αλλά κάποιοι άλλοι πρέπει να δουλεύουμε όλο το χρόνο…
Γι’ αυτό σας λέω: μην στέκεστε στις πρώτες εντυπώσεις. Τα άλλα να φοβάστε. Ξέρετε εσείς…
ΥΓ: Όχι και covid free νησιά ρε παιδιά, αφήστε το παραμύθι…


Latest News

Ο χειμώνας της δυσαρέσκειας
Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλλια

Γιατί άλλαξαν οι επιδοτήσεις του ρεύματος
Προκαλεί μόνο θετική εντύπωση, ότι η κυβέρνηση επέλεξε κάτι μοναδικό στα σύγχρονα πολιτικά χρονικά. Να αλλάξει, αν και θα μπορούσε να μην το κάνει, τον χαρακτήρα των επιδοτήσεων του ρεύματος.

Η υγεία στα χρόνια της κλιματικής αλλαγής…
Η κλιματική αλλαγή αυξάνει, την πιθανότητα μεταπήδησης μολυσματικών παραγόντων από την πανίδα και τη χλωρίδα στον άνθρωπο

Κίνητρα και αντικίνητρα
Το brain drain και οι νέοι

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο Πούτιν
Η οριστική και μετά τον πόλεμο αποκοπή της Ρωσίας από την Ευρώπη δημιούργησε τις προϋποθέσεις προκειμένου να ενισχυθεί ο ενεργειακός ρόλος της χώρας.

Η αξιοπιστία της σύγχρονης διακυβέρνησης
Η αποκάλυψη λ.χ. πως στην Ελλάδα υπήρχαν νόμιμες παρακολουθήσεις ηγετικών στελεχών των ΕΔ, υπουργών της κυβέρνησης κ.ά. (με πολλούς υπουργούς στη Βουλή να μην το αμφισβητούν) θέτει ζητήματα σοβαρής δυσλειτουργίας της δημοκρατίας, αν δεν αποσαφηνισθούν οι λόγοι που τις επέβαλαν…

Η επένδυση του Βόλου
Η Ελλάδα είχε καταφέρει κάτι από μόνο του απίστευτο. Να βρίσκεται εγκατεστημένη στη χώρα μας, εν προκειμένω στον Βόλο, μια μονάδα συναρμολόγησης αυτοκινήτων, ενός από τους leader της παγκόσμιας αγοράς.

Ποιος πληθωρισμός και πού;
Μήπως η περί ακρίβειας φιλολογία συσκοτίζει και τελικά περιθωριοποιεί άλλα, πολύ πιο σοβαρά προβλήματα τα οποία κανείς δεν θέλει να προσεγγίσει και να αντιμετωπίσει;

Τρία χρόνια πανδημία: μάθαμε τίποτα;
Τρία χρόνια πέρασαν από όταν ανακοινώθηκε ότι υπάρχει μια σοβαρή απειλή για την υγεία. Τρία χρονιά μετά, το ερώτημα είναι: πήραμε μαθήματα;

Λεφτά μπορεί και να υπάρχουν
Είπαμε, λεφτά υπάρχουν, το θέμα ωστόσο είναι να επιστρέψει ένα μέρος τους ως ρευστότητα στην αγορά…