Όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας «αναφέρθηκε σε χρηματοδότηση του ΕΣΥ με 2 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και αύξηση των μισθών ξεχνώντας ότι ως πρωθυπουργός άφησε τους προϋπολογισμούς του ΕΣΥ σε ιστορικό χαμηλό.

Αναφέρθηκε σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης 1 δισ. ευρώ χωρίς να γνωρίζει ότι ήδη η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει για το υπουργείο Υγείας 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφέρθηκε σε προσλήψεις 5.500 υγειονομικών τη στιγμή που ήδη έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ με πάνω από 12.000 υγειονομικούς και εκκρεμούν προκηρύξεις μόνιμων θέσεων 534 ιατρών, 4.000 νοσηλευτών και 910 λοιπών υγειονομικών».

Στην συνέχεια ο κ. Πλεύρης τονίζει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε το ΕΣΥ με λιγότερες από 550 κλίνες ΜΕΘ και τις υπερδιπλασίασε. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στον εξορθολογισμό του ΕΟΠΥΥ, στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στην δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους Έλληνες και στην ομαλή συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Απέναντι στον λαϊκισμό των ανέξοδων παροχών του πρώην Πρωθυπουργού, που άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο, προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ και θα στηρίξουν τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας