Η Ιρλανδία θα συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της μέτρα με τα οποία θα στηρίξει όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, λόγω της παγκόσμιας αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Ίμον Ράιαν.

Τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη αναμένεται ότι θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού τους επόμενους μήνες, αφού οι πάροχοι άρχισαν να περνούν στους καταναλωτές την αύξηση αυτή. Ορισμένες κυβερνήσεις έχουν ήδη ανακοινώσει μέτρα για να ελαφρύνουν το βάρος των νοικοκυριών και ο Ράιαν είπε ότι το Δουβλίνο θα εξετάσει την πιθανότητα χορήγησης επιδομάτων με στόχο, αλλά και «πιθανόν και άλλα, ευρύτερα μέτρα», ώστε να προστατευθούν οι καταναλωτές από την «ενεργειακή φτώχεια».

«Θα πρέπει να παρέμβουμε στον προϋπολογισμό. Θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ σημαντικό αλλά, ελπίζουμε, βραχυπρόθεσμο, πρόβλημα», είπε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RTE.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό στις 12 Οκτωβρίου και διαμηνύει ότι έχει περιορισμένες δυνατότητες όσον αφορά τη μείωση φόρων και την αύξηση των δαπανών, αφού θα συνεχίσει να στηρίζει και το επόμενο έτος ορισμένους τομείς που επλήγησαν σκληρά από την πανδημία της Covid-19.

Ο Ράιαν πρόσθεσε ότι δεν αναμένει να σημειωθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση τους επόμενους μήνες. Δύο από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής, που τροφοδοτούνταν με φυσικό αέριο, είχαν τεθεί εκτός πέρσι αλλά θα επαναλειτουργήσουν εντός των επόμενων δύο μηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Δαβέρος (ΕΛΠΕ) – Σε μία εποχή προκλήσεων, ο ρόλος της φορολογίας αλλάζει διεθνώς
Tax |

Δαβέρος (ΕΛΠΕ): Σε μία εποχή προκλήσεων, ο ρόλος της φορολογίας αλλάζει διεθνώς

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον όπου η κλιματική αλλαγή, τα φυσικά φαινόμενα και η πανδημία πλήττουν τον παγκόσμιο πληθυσμό και τις οικονομίες, αναφέρθηκε εκτενώς ο Διευθυντής Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Ντράγκι – Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε άμεσες δράσεις για την ενέργεια
Ενέργεια |

Ντράγκι: Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε άμεσες δράσεις για την ενέργεια

Ημασταν σαφείς σε ό,τι αφορά την ανάγκη να προετοιμαστεί αμέσως μια ολοκληρωμένη αποθήκευση των στρατηγικών αποθεμάτων, είπε μεταξύ άλλων ο ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα καίρια θέματα που συζητήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο