Το δεύτερο ξενοδοχείο στην Ισπανία ανοίγει η Ikos Resorts εξαγοράζοντας αντί 110 εκατ. ευρώ η περί τα 345.000 ευρώ ανά δωμάτιο το Blau Porto Petro στην Μαγιόρκα που ανήκει στο Ισπανικό Grupo Roxa.

Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς τύπου, το ισπανικό group θα διατηρήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στο ξενοδοχείο. Ο προγραμματισμός του Ομίλου Ikos αναφέρει ότι πεντάστερο ξενοδοχείο των 319 δωματίων θα υποβληθεί σε ριζική ανακαίνιση και τα δωμάτια θα αυξηθούν κατά 115 στα 434 συνολικά και θα ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2023 με το όνομα Ikos Porto Petro.

Η Ikos Resorts ελέγχει ακόμη στην Ισπανία το Ikos Andalusia, που άνοιξε νωρίτερα φέτος.

Επισημαίνεται ότι πρόσφατα ο όμιλος Ikos ανακοίνωσε την ενοποίηση όλων των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων του, με στόχο την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και τη στρατηγική τοποθέτηση των brands Sani Resort και Ikos Resorts στην αγορά ενόψει της μετά- Covid εποχής και της περιόδου ανάκαμψης, ανακοίνωσε ο ξενοδοχειακός Όμιλος Sani/Ikos (Sani/Ikos Group SCA).

Συγκεκριμένα, στον Όμιλο Sani/Ikos ενοποιούνται οι δραστηριότητες της LBRI SCA, ιδιοκτήτριας εταιρείας των Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα, και της Ikos International SCA, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται ξενοδοχειακά συγκροτήματα Ikos Resorts στην Ιβηρική. Ο Όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί συνολικά 10 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω, στην Ελλάδα και στην Ανδαλουσία στην Ισπανία. Παράλληλα δύο νέα συγκροτήματα στην Κέρκυρα και το Αλγκάρβε στην Πορτογαλία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Σε συνέχεια της εταιρικής αναδιάρθρωσης, ο Όμιλος Sani/Ikos προχώρησε επίσης στην έκδοση ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ με διάρκεια τα 5,5 έτη. Η έκδοση του ομολόγου υπερκαλύφθηκε 3 φορές και ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο 5,625% από κορυφαίους διεθνείς και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στις προοπτικές ανάπτυξης των brands του Ομίλου. Tην έκδοση του ομολόγου έχει αναλάβει η Morgan Stanley ως βασικός συντονιστής, σε συνεργασία με την J.P. Morgan και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank. Τα έσοδα από το νέο ομόλογο, θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό σχέδιο του Ομίλου σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός