Έπειτα από οκτώ χρόνια σιγής, οι μηχανές στην κάποτε υπερσύγχρονη  μονάδα εμφιάλωσης στο Λουτράκι ξαναπαίρνουν μπρος.

Όμως αντί για το φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ-Λουτράκι που εμφιάλωνε στην κορινθιακή λουτρόπολη η PepsiCo, το εργοστάσιο θα παράγει πλέον ένα νέο φυσικό μεταλλικό νερό, με την άλλοτε ιδιοκτήτριά του, την εν Ελλάδι θυγατρική του γνωστού πολυεθνικού κολοσσού στον κλάδο των μη αλκοολούχων ποτών και σνακς, PepsiCo Hellas, να αναλαμβάνει τη διανομή.

Το deal του ομίλου της PepsiCo Hellas με την N.U. Aqua, την εταιρεία που αγόρασε την κλειστή από το 2013 μονάδα στο Λουτράκι, ανακοινώθηκε χθες παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η επένδυση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της θα υπερβεί τα 55 εκατ.

Πριν την επίσημη ανακοίνωση από τον υπουργό, την επένδυση είχε προαναγγείλει μέσω Facebook ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Καλημέρα σε όλους….. άλλη μία μεγάλη επένδυση ευχόμαστε να τελειώσει σήμερα…. αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας διαφήμιση του Δήμου μας και πολλά άλλα….. καλή Τρίτη σε όλο τον κόσμο..»

Η άγνωστη N.U. Aqua

Η N.U. Aqua, η οποία αγόρασε το εργοστάσιο εμφιάλωσης της πολυεθνικής στο Λουτράκι, «μετράει» μόλις δύο χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για εταιρεία – μέλος ενός γερμανικού group που αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιό του σε τέσσερεις τομείς: 1) ενέργεια 2) βιομηχανία 3) αερομεταφορές και 4) Real Estate, σε χώρες όπως Γερμανία, Ελβετία, Κύπρος, Αραβικά Εμιράτα αλλά και Ελλάδα.

Η γνωστότερη από τις επενδύσεις είναι το project των υδροπλάνων.

Εξαγοράζοντας το Ελληνικά Υδατοδρόμια (το 55% εξαγοράστηκε από την AΚΤΩΡ Facility Management) προχώρησε στην ίδρυση της Grecian Air Seaplanes και φιλοδοξεί να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του πολλά υποσχόμενου τομέα των υδατοδρομίων.

Το εταιρικό σχήμα της Ελληνικά Υδατοδρόμια αποτελείται από:

Τον ιδρυτή της κ. Γκόβα Τάσο

Την εταιρεία «Axionair Limited»

Την εταιρεία «Dmlp Holdings Limited»

Την κα Τόκτωρ Μαρία

Τον κ. Καροτσιέρη Ανδρέα

Τον κ. Βασιλάκη Αντώνη που εκπροσωπεί την  «Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ»

Τον κ.Χατζηανδρώνη Φώτη που εκπροσωπεί την «Chatziandronis Aerospace & Touristic».

Η  επένδυση στα υδατοδρόμια και τα υδροπλάνα θα ξεπεράσει τα 180 εκατ. ευρώ, ενώ στον κλάδο της ενέργειας εισέρχεται με επενδύσεις ύψους 250 εκατ.

Το φημισμένο νερό πηγής Καραντάνη, η PepsiCo και τα νέα σχέδια

Πρόεδρος της N.U. Aqua είναι ο οικονομολόγος και επιχειρηματίας Δημήτρης Μπαμπάκος εκ των βασικών μετόχων του γερμανικού group.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπάκο, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη για την κομβική συνδρομή του στην υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου του group, «η επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης στο Λουτράκι μέσα από τη συνεργασία της N.U. Aqua και της PepsiCo Hellas θα δώσει ώθηση στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά θα αποτελέσει και ένα ζωντανό παράδειγμα για ώθηση στην ανάπτυξη».

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο εμφιάλωσης του νερού της φημισμένης πηγής Καραντάνη, από το οποίο παραγόταν και σόδα με το σήμα Ηβη-Καραντάνη, είχε εξαγοραστεί τη δεκαετία του ’60 από την εταιρεία Ήβη-Παναγόπουλος. Το 1989 η εταιρεία Ήβη-Παναγόπουλος πέρασε στην κατοχή της PepsiCo και μετονομάστηκε σε ΡepsiCo-Ήβη.

Η αρχική επένδυση της N.U. Aqua ύψους 20 εκατ. ευρώ αφορά στην εξαγορά του εργοστασίου, τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και την προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής.

Επιστρέφει η παραγωγή των αναψυκτικών της PepsiCo;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ορίζοντα διετίας στόχος είναι να επιστρέψει η παραγωγή των αναψυκτικών της PespiCo στην Ελλάδα και να γίνεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Εξ ου και η ανακοίνωση ότι στην πλήρη ανάπτυξή της η επένδυση θα υπερβεί τα 55 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι εδώ και μια πενταετία η παραγωγή των αναψυκτικών της PepsiCo έχει μεταφερθεί σε γειτονικές χώρες.

Ιερομόναχος Ιωαννίκιος

Ο αγιορείτης ηγούμενος και το όραμα του Δημήτρη Μπαμπάκου

Πάντως με το νερό και δη το εμφιαλωμένο, οι Γερμανοί δεν ασχολούνται πρώτη φορά. Ήδη έχουν τοποθετηθεί στη Βόρεια Ελλάδα μέσω μιας εταιρείας με έδρα στην Κύπρο, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και την εμφιάλωση νερού στο Άγιο Όρος.

Το νερό, με την επωνυμία «Άβατον», θα παράγεται από υδρομάστευση και θα εμφιαλώνεται σε εργοστάσιο 3.000 τ.μ. σε περιοχή που ανήκει στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Η έμπνευση για τη δημιουργία του νερού «Άβατον», που είναι χορηγός της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, ανήκει στον Δημήτρη Μπαμπάκο.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του «Άβατον», σε επίσκεψη του 49χρονου Δημήτρη Μπαμπάκου στο Περιβόλι της Παναγιάς, ο ηγούμενος τού είχε ζητήσει να αλλάξει δωμάτιο. Το νέο του δωμάτιο βρισκόταν δίπλα σε έναν απότομο μνημειώδη βράχο. Αργά το βράδυ ξύπνησε από το μελωδικό κελάρυσμα του νερού. Αμέσως σκέφτηκε να δημιουργήσει μια ανώτερη μάρκα, θέλοντας να μοιραστεί αυτό το καθαρό νερό με τον κόσμο. Σε αντάλλαγμα, θα βοηθούσε το ταμείο του μοναστηριού και θα υποστήριζε τις δραστηριότητές του καθώς και άλλες φιλανθρωπικές δράσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις