Ανοδικά, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς οι φόβοι για την κρίση στην αγορά ακινήτων της Κίνας έχουν εκτονωθεί σε κάποιο βαθμό, ενώ η Federal Reserve κράτησε αμετάβλητη την υποστηρικτική της πολιτική για λίγο διάστημα ακόμη.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 1,18% στις 34.661 μονάδες, με τον S&P 500 να είναι στο +0,97% και στις 4.439 μονάδες, ενώ ο Nasdaq επιχειρεί στις 14.998 μονάδες με κέρδη 0,69%.

Οι κλάδοι που συνδέονται με την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας κινούνται υψηλότερα σήμερα, με τις μετοχές της Freeport-McMoRan να κερδίζουν 1%, όπως και η Las Vegas Sands, η οποία έχει μεγάλη έκθεση στην Κίνα.

Ωστόσο, η εικόνα της Wall Street δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Κίνα, μετά μάλιστα το δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν εντολή στην Evergrande να αποφύγει μια βραχυπρόθεσμη αθέτηση ομολόγων. Ταυτόχρονα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η κινεζική κυβέρνηση ζήτησε από τις τοπικές αρχές να προετοιμαστούν για μια «πιθανή καταιγίδα» εάν η Evergrande αθετήσει τις υποχρεώσεις της.

Επίσης σήμερα το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα, κατατέθηκαν 351.000 νέες αιτήσεις την περασμένη εβδομάδα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 320.000 αιτήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street