Με σημαντικά κέρδη, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς οι φόβοι για την κρίση στην αγορά ακινήτων της Κίνας έχουν μειωθεί σε κάποιο βαθμό, ενώ η Federal Reserve κράτησε αμετάβλητη την υποστηρικτική της πολιτική για λίγο διάστημα ακόμη.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 1,48% στις 34.764 μονάδες, με τον S&P 500 να κλείνει στο +1,21% και στις 4.448 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 15.052 μονάδες με κέρδη 1,04%.

Με τη σημερινή άνοδο η Wall Street κατάφερε να ανατρέψει το μέχρι τώρα αρνητικό πρόσημο της εβδομάδας, με τους αναλυτές να αποδίδουν αυτήν την αλλαγή στη διάθεση ανάληψης μεγαλύτερου ρίσκου από τους επενδυτές καθώς η Fed θα συντηρήσει τη νομισματική της πολιτική σταθερή για λίγο ακόμη. Σε αυτό το πλαίσιο οι κλάδοι που συνδέονται με την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας κινήθηκαν υψηλότερα σήμερα, με τις μετοχές της Freeport-McMoRan να κερδίζουν 1%, όπως και η Las Vegas Sands, η οποία έχει μεγάλη έκθεση στην Κίνα.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι επενδυτές δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Κίνα, μετά μάλιστα το δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν εντολή στην Evergrande να αποφύγει μια βραχυπρόθεσμη αθέτηση ομολόγων. Ταυτόχρονα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η κινεζική κυβέρνηση ζήτησε από τις τοπικές αρχές να προετοιμαστούν για μια “πιθανή καταιγίδα” εάν η Evergrande αθετήσει τις υποχρεώσεις της.

Επίσης σήμερα το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα, κατατέθηκαν 351.000 νέες αιτήσεις την περασμένη εβδομάδα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 320.000 αιτήσεις.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Market Breakfast – H εικόνα στις αγορές έως τώρα
OT Markets |

Market Breakfast – H εικόνα στις αγορές έως τώρα

Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα στη Wall Street ενδυνάμωσαν την αισιοδοξία οδηγώντας τον S&P 500 στην καλύτερη ανοδική συνεδρίαση από τον Μάρτιο. Η τιμή του πετρελαίου κινείται σε νέα υψηλά επίπεδα δημιουργώντας επιπλέον πληθωριστικές πιέσεις.

Ράλι σε Wall Street, Ευρώπη, εμπορεύματα και πετρέλαιο
Wall Street |

Ράλι σε Wall Street, Ευρώπη, εμπορεύματα και πετρέλαιο

Ισχυρή ήταν η ώθηση που έδωσαν οι αμερικανικές τράπεζες, με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσαν, στη Wall Street, η οποία έκλεισε με σημαντικά κέρδη, όπως και οι ευρωαγορές, οι οποίες επηρεάστηκαν νωρίτερα θετικά