«Λόγω των αυξήσεων των τιμών, τα φρούτα και τα λαχανικά γίνονται οριστικά είδη πολυτελείας για τους φτωχούς, αφού δεν μπορούν πλέον να τις αντέξουν οικονομικά. Στο κοινωνικό επίδομα Hartz IV προβλέπονται μόνο πέντε ευρώ την ημέρα για σίτιση. Αυτά δεν ήταν αρκετά για μια ισορροπημένη διατροφή, όπως έδειξαν μελέτες. Το γεγονός ότι το κοινωνικό επίδομα αυξάνεται τώρα κατά τρία γελοία ευρώ επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση αγνοεί τις ζωτικές ανάγκες των ανθρώπων που ζουν με το βασικό κοινωνικό βοήθημα», δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Ένωσης (VdK), Βερένα Μπέντελε στην εφημερίδα «Tagesspiegel».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν στη Γερμανία κατά 4,6 % τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ οι τιμές των λαχανικών αυξήθηκαν κατά 9%. Η πράσινη σαλάτα έχει γίνει σχεδόν 40% πιο ακριβή.

Η Γερμανική Εταιρεία Διαβήτη (DDG) και η Γερμανική Συμμαχία για την αντιμετώπιση μη Μεταδοτικών Ασθενειών (DANK) ζητούν την καθιέρωση ενός «υγιούς Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Τρόφιμα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί πρέπει να απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ. Από την άλλη πλευρά, τα ανθυγιεινά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, όπως είναι τα αναψυκτικά, θα πρέπει να έχουν υψηλότερο ΦΠΑ, δηλαδή 29%. «Οι οικογένειες με αδύναμο κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο θα επωφεληθούν, καθώς θα διευκολυνθεί η πρόσβασή τους σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Η υγιεινή διατροφή δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια», τόνισε η Μπάρμπαρα Μπίτσερ διευθύνουσα σύμβουλος της DDG.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Αλλαγή πλεύσης για τη Foxconn – Τρία πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα
Διεθνή |

Αλλαγή πλεύσης για τη Foxconn: Τρία πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα

Η Foxconn παρουσίασε τρία ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε μία κίνηση που ενδεχομένως σηματοδοτεί την διαφοροποίηση της εταιρείας από την κύρια ενασχόλησή της, τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα.

Ηλεκτρικά οχήματα – Επενδύσεις πολλών δισ. δολ. για νέα εργοστάσια – Τα πλάνα μεγάλων εταιρειών
Green |

Ηλεκτρικά οχήματα: Επενδύσεις πολλών δισ. δολ. για νέα εργοστάσια - Τα πλάνα μεγάλων εταιρειών

Από την Toyota κα την Ford έως τη Stellantis και την General Motors, εξαγγέλλονται νέα εργοστάσια και επενδυτικά πλάνα πολλών δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ και αλλού για παραγωγή μπαταριών και ηλεκτρικών κινητήρων

Φυσικό αέριο – Η «ψυχρολουσία» της Gazprom ανέβασε 18% τις τιμές στην Ευρώπη
Διεθνή |

Φυσικό αέριο: Η «ψυχρολουσία» της Gazprom έφερε αύξηση τιμών κατά 18% στην Ευρώπη

Οι τιμές του φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη αυξήθηκαν σχεδόν 18% τη Δευτέρα, αφού η ρωσική Gazprom περιόρισε δραματικά τις ελπίδες για πρόσθετες προμήθειες τον επόμενο μήνα