Η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, την τήρηση αμετάβλητης νομισματικής πολιτικής ενώ παράλληλα υποβάθμισε τις προβλέψεις στο κομμάτι της ανάπτυξης για το γ’ τρίμηνο του έτους.

Τα στελέχη της BOE ψήφισαν ομόφωνα να αφεθεί αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 0,1% ενώ επέλεξαν να τηρήσουν τον στόχο αγοράς περιουσιακών στοιχείων ύψους 875 δισ. λιρών (1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων).

Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας διόρθωσε προς τα κάτω τις προσδοκίες για την ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ κατά το γ’ τρίμηνο, στο 2,1% από 2,9% που ήταν η πρόβλεψη του Αυγούστου. Η ανανεωμένη πρόβλεψη θα αφήσει το ΑΕΠ της χώρας για το γ’ τρίμηνο περίπου 2,5% κάτω από τα επίπεδα της προ-Covid περιόδου.

Σχετικά με τον πληθωρισμό, η BOE προειδοποίησε ότι οι τιμές για τους καταναλωτές θα ανέβουν «ελαφρά πάνω» από το 4% φέτος, διπλασιάζοντας το επίπεδο του στόχου, λόγω του βαθύτερου σοκ από τις τιμές της ενέργειας.

Παράλληλα, διατυπώθηκε η θέση ότι οι αυξανόμενες τιμές στα καύσιμα αντιπροσωπεύουν «έναν σημαντικό παράγοντα ανόδου» στην πρόβλεψη για τον πληθωρισμό, προειδοποιώντας ότι αυτός θα μπορούσε να διατηρηθεί σε επίπεδα άνω του 4% μέχρι και το β’ τρίμηνο της επόμενης χρονιάς. Ωστόσο, επαναβεβαίωσε την πρόβλεψή της ότι αναμένει ο πληθωρισμός να πέσει σε επίπεδα περί το 2% μεσοπρόθεσμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή