Με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στο επίκεντρο των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι οι συμμαχίες της χώρας αλλά και οι σχέσεις με το αμερικανικό Κογκρέσο, είπε ο κ. Οικονόμου. Είπε ακόμα ότι θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης. Θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Microsoft.

Ο κ. Οικονόμου, συνέχισε παραθέτοντας στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και την μείωση της ανεργίας.

Όσον αφορά την εμβολιαστική καλυψη στη χώρα ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι  θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να πείσουμε όσο δυνατόν περισσότερους να εμβολιαστούν.

«Μέχρι σήμερα 6,4 εκατομμύρια Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο. Μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν διαθέτει αντισώματα έναντι του ιού. Οι αριθμοί βελτιώνονται μέρα με τη μέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα και για αν υπάρχει το ενδεχόμενο lockdown απάντησε «Στη Θεσσαλονίκη ήταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε επαφές με τους φορείς της πόλης. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown, δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Κατά καιρούς, όπου διαπιστώνεται κρίσιμη αύξηση των μεγεθών της πανδημίας, επιβάλλονται κάποια μέτρα. Δεν βρισκόμαστε όμως εκεί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στα σχολεία, στα τμήματα που έκλεισαν και στο υγειονομικό πρωτόκολλο είπε: «Στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν τα σχολεία ανοικτά. Ήδη από το καλοκαίρι είδαμε την αύξηση κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες και γι’ αυτό υπάρχουν τα πρωτόκολλα με εμβόλια, τεστ και αποστάσεις στις αίθουσες».

Για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων απάντησε ότι ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο Υγείας που θα επιτρέπει την προμήθειά τους. Εμείς, πρόσθεσε, συμμετείχαμε σε όλες τις προσπάθειες αλλά δεν θα μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε χωρίς να έχει δοθεί έγκριση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα