Χωρίς ορατό τέλος στον ορίζοντα, η συνεχιζόμενη έλλειψη σε μικροτσίπ αναμένεται πλέον να κοστίσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες, σε παγκόσμια κλίμακα, περί τα 210 δισεκατομμύρια δολάρια χαμένων εσόδων για το έτος 2021, σύμφωνα με την εκτίμηση της AlixPartners.

Η πρόβλεψη της εταιρείας ουσιαστικά διπλασιάζει την προηγούμενη πρόβλεψη του Μαΐου που ήθελε την απώλεια εσόδων να ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόβλεψη της ίδιας φίρμας, στα τέλη Ιανουαρίου, έκανε λόγο για απώλειες εσόδων ύψους 60,6 δισ. δολαρίων, όταν το πρόβλημα της έλλειψης εξαρτημάτων είχε αρχίσει να δημιουργεί τα πρώτα προβλήματα στα εργοστάσια παραγωγής.

«Φυσικά, όλοι ελπίζαμε ότι η κρίση των ημιαγωγών θα είχε ξεθυμάνει μέχρι σήμερα, αλλά ατυχή γεγονότα όπως τα lockdowns λόγω Covid στη Μαλαισία καθώς επίσης και συνεχιζόμενα προβλήματα σε άλλα μέρη του κόσμου επιδείνωσαν τα πράγματα», ανέφερε ο Μαρκ Γουέικφιλντ, επικεφαλής του τμήματος αυτοκινητοβιομηχανίας και βιομηχανικών πρακτικών της AlixPartners. Πλέον, η εταιρεία συμβούλων προβλέπει ότι η παγκόσμια παραγωγή θα «χάσει» 7,7 εκατομμύρια οχήματα το 2021, από 3,9 εκατομμύρια που ήταν η πρόβλεψη του Μαΐου.

Σημειώνεται ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες προειδοποιούν για μαζικές περικοπές στα έσοδά τους για την τρέχουσα χρονιά, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Ωστόσο, μέρος των απωλειών, αν όχι το μεγαλύτερο, αντισταθμίζεται από την επίμονη ζήτηση εκ μέρους των καταναλωτών και τα υψηλότερα κέρδη από τις τιμές-ρεκόρ στα διαθέσιμα προς πώληση οχήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI