Πλησιάζοντας το υψηλότερο σημείο των δύο τελευταίων μηνών σταθεροποιήθηκε η τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή και διαμορφώθηκε στα 77,50 δολάρια το βαρέλι, παίρνοντας θέση για να καταγράψει κέρδη για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες.

H τιμή του πετρελαίου τύπου Brent σημείωσε άνοδο 0,28% και ανήλθε στα 77,47 δολάρια το βαρέλι στις 07:43 ώρα GMT, η υψηλότερη τιμή από την 6η Ιουλίου και κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.

Το αμερικάνικο πετρέλαιο αυξήθηκε στα 73,37 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 7 σεντς ή 0,1%.

Η τιμή του μαύρου χρυσού επηρεάστηκε τις τελευταίες εβδομάδες από την αναταραχή που προκάλεσε ο τυφώνας Άιντα στην παραγωγή στο Κόλπο του Μεξικού, που οδήγησαν σε πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Τα αμερικάνικα διυλιστήρια αναζητώντας αντικαταστάτη του πετρελαίου που προέρχεται από τον Κόλπο του Μεξικού, στράφηκαν στο ιρακινό και στο καναδέζικο πετρέλαιο, λένε στελέχη της αγοράς.

Ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ+, έχουν επίσης αγωνιστεί να αυξήσουν την παραγωγή μετά από υποεπενδύσεις ή καθυστερήσεις στις εργασίες συντήρησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας που ξεκίνησε πέρυσι.

Οι τιμές του πετρελαίου Brent θα μπορούσαν να φτάσουν τα 80 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου λόγω της πτώσης των αποθεμάτων, της χαμηλότερης παραγωγής του ΟΠΕΚ και της ισχυρότερης ζήτησης στη Μέση Ανατολή, ανέφεραν αναλυτές της UBS σε σημείωμά τους.

Ωστόσο, τα κέρδη περιορίστηκαν από την πρώτη δημόσια πώληση κρατικών αποθεμάτων πετρελαίου από την Κίνα.

Η κρατική PetroChina και το ιδιωτικός διυλιστήριο Hengli Petrochemical αγόρασαν τέσσερα φορτία συνολικού ύψους περίπου 4,43 εκατομμυρίων βαρελιών, ανέφεραν πηγές με άμεση γνώση της δημοπρασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές