Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με την κατοχύρωση των κερδών του διημέρου να κυριαρχεί στο τέλος μιας σημαντικά ασταθούς εβδομάδας, ενώ οι εξελίξεις στην Κίνα επηρεάζουν ένα μεγάλο φάσμα τίτλων στη Wall Street.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,08% στις 34.792 μονάδες, με τον S&P 500 να είναι στο -0,02% και στις 4.448 μονάδες, ενώ ο Nasdaq επιχειρεί στις 14.985 μονάδες με απώλειες 0,44%.

Μπορεί η Wall Street να έχει αντιδράσει έντονα ανοδικά στις τελευταίες αποφάσεις της Federal Reserve, όπως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει περιορίσει τις ανησυχίες της για την τύχη του κινεζικού κολοσσού Evergrande. Μάλιστα η Κίνα παραμένει και σήμερα στο επίκεντρο, καθώς αυστηροποίησε περαιτέρω το πλαίσιο της αγοράς κρυπτονομισμάτων, επιβεαρύνοντας τον κλάδο της τεχνολογίας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μάλιστα παραμένει η Coinbase, η οποία χάνει πάνω από 3%.

Εν τω μεταξύ, η Nike επιβεβαίωσε τους φόβους των επενδυτών που ανησυχούσαν ότι η πανδημία έχει καταφέρει σημαντικό πλήγμα στις αλυσίδες εφοδιασμού, αυξάνοντας το κόστος για τις εταιρείες, ιδιαίτερα τις πολυεθνικές. Οι μετοχές της Nike υποχωρούν κατά 5%, καθώς η διοίκηση μείωσε τις εκτιμήσεις της για το 2022 λόγω της παρατεταμένης διακοπής της παραγωγής στο Βιετνάμ, των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και των μεγάλων χρόνων παράδοσης των προϊόντων.

Πάντως, πέραν αυτών, ομολογουμένως το γεγονός της εβδομάδας που λήγει σήμερα ήταν η συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) η οποία κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα, όμως άνοιξε… παράθυρο για έναρξη της ανοδικής τροχιάς τους από το 2022, αντί του 2023. Την ίδια ώρα αν και κράτησε στάση αναμονής για το tapering, επανέλαβε πως η επιβράδυνση του προγράμματος επίκειται πριν τα τέλη της χρονιάς. Ο ίδιος ο Τζερόμ Πάουελ στις δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση, υποστήριξε πως το tapering θα ξεκινήσει από το συμβούλιο του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street