Μια διαμάχη… πολλών εκατομμυρίων έχει ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη και αφορά έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες παγκοσμίως. Πρόκειται για το λεγόμενο σύμβολο του πλούτου, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους δισεκατομμυριούχους όλου του κόσμου.

Ο ουρανοξύστης 432 της Παρκ Αβενιου, ύψους 425 μέτρων, διαθέτει εκπληκτική θέα στο Σέντραλ Παρκ. Οι περισσότεροι χώροι του κτιρίου έχουν πωληθεί με εκτιμώμενη αθροιστική αξία των 3,1 δισ. δολαρίων. Το ρετιρέ στον 96ο όροφο πουλήθηκε το 2016 έναντι 88 εκατ. δολαρίων σε εταιρεία, που εκπροσωπεί τον Σαουδάραβα μεγιστάνα του λιανεμπορίου, Φαουάζ Αλχοκέρ.

Ο ουρανοξύστης θεωρείται πιο ψηλός ακόμα και από το Empire State Building και το One World Trade Center.

Ωστόσο, ομάδα κατοίκων τους υπερπολυτελούς συγκροτήματος κατηγορούν τους σχεδιαστές του πύργου για τα ψεγάδια που εμφανίζει, ενώ υπέβαλαν και μήνυση.

Τι συμβαίνει;

Oι δισεκατομμυριούχοι κάτοικοι του πύργου μιλούν για πάνω από 1.500 δομικά και αρχιτεκτονικά λάθη, πολλά από τα οποία εγείρουν σοβαρό ζήτημα ασφάλειας.

Συγκεκριμένα στον κατάλογο των ελαττωμάτων εντάσσουν την έλλειψη πρόνοιας για καταστάσεις πλημμύρας, τα προβλήματα στον ανελκυστήρα, όπως και τους έντονους θορύβους.

Το κτίριο έχει υποστεί μία σειρά από πλημμύρες. Τον Νοέμβριο του 2018 ένα πρόβλημα στα υδραυλικά είχε ως αποτέλεσμα να μπει νερό στο σύστημα των ανελκυστήρων και τέσσερις ανελκυστήρες να μείνουν εκτός λειτουργίας για εβδομάδες.

Άλλη ένοικος υποστηρίζει ότι πλημμύρισε και το διαμέρισμά της λόγω ανάλογης βλάβης, γεγονός που προκάλεσε ζημιά 500.000 δολαρίων.

Το συμβούλιο κατοίκων διεκδικεί το ποσό των 250 εκατ. δολαρίων, μαζί με αποζημιώσεις, στη μήνυση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα