Τριπλασιασμός της παραγωγικής της δυναμικής, ισχυροποίηση της παρουσίας της τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Βουλγαρία, είσοδο σε νέα προϊοντική κατηγορία, καθώς και λειτουργία καταστήματος χονδρικής στην αγορά του Ρέντη περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο της Eurocatering, συνολικού ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων, περίπου στα 5,5 εκατ. ευρώ, θα κατευθυνθούν στη δημιουργία νέας μονάδας στην Αθήνα με στόχο τη συνένωση των δραστηριοτήτων της εταιρείας από τις υφιστάμενες μονάδες που διατηρεί σε Αθήνα και Λιβαδειά, καθώς και την αύξηση της παραγωγικής δυναμικής στα 350 χιλ. τεμάχια ημερησίως από 100 χιλ. που είναι σήμερα. Το συγκεκριμένο project εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το 2022.

Είσοδος στους χυμούς

Η είσοδος στην παραγωγή χυμών θα είναι το νέο εγχείρημα της Eurocatering, η οποία ήταν η πρώτη που λανσάρισε στην ελληνική αγορά τις πλυμένες και κομμένες σαλάτες με το brand Φρεσκούλης το 2004. Το ντεμπούτο στους χυμούς θα γίνει μέσω της αξιοποίησης των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων της στη Λιβαδειά.

Παράλληλα, η Eurocatering προχωρά στην λειτουργία χώρου χονδρικής πώλησης στην αγορά του Ρέντη όπου θα φιλοξενούνται οι περίπου 1.600 κωδικοί που διαθέτει.

Κατασκευή μονάδας στη Σόφια

Ταυτόχρονα, μέσω της Eurocatering BG, όπως έχει μετονομαστεί η βουλγαρική εμπορική εταιρεία MS Fresh BG την οποία εξαγόρασε στην αρχή του 2021, η εταιρεία επιδιώκει και την παραγωγική της παρουσία στη γειτονική χώρα, προχωρώντας στην κατασκευή μονάδας 3.500 τ.μ. στη Σόφια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Χρυσόστομο Μαυρόπουλο, στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της Eurocatering στη Βουλγαρία με ταυτόχρονη προώθηση των προϊόντων της στις βαλκανικές αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ήδη προωθηθεί συμφωνίες με βουλγάρικες και ρουμάνικες αλυσίδες για την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Μερίδιο 50% στην ιδιωτική ετικέτα

Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας αγγίζει το 27% στις σαλάτες και περί το 50% στην ιδιωτική ετικέτα, ενώ εμφανίζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και το 2020 εμφάνισε πωλήσεις 38,6 εκατ. ευρώ έναντι 35,8 εκατ. ευρώ το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν εισέρθει στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurocatering συνεπενδύοντας τα δύο funds, EOS Capital Partners και Elikonos 2 S.C.A. SICAR.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Συμμετοχή της βιομηχανίας ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ στην έκθεση Anuga
Επιχειρήσεις |

Συμμετοχή της βιομηχανίας ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ στην έκθεση Anuga

Στην έκθεση Anuga, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας, συμμετείχε η βιομηχανία ζυμαρικών , με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, μέσω της μεγαλύτερης έκθεσης τροφίμων και ποτών διεθνώς.

ΑΒΑΞ – Ξεκίνησε να λειτουργεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηλείας
Επιχειρήσεις |

ΑΒΑΞ: Ξεκίνησε να λειτουργεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηλείας

Ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα θα παράγει σε ετήσια βάση έως και 5.100MWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, ικανής να καλύψει τις ανάγκες 1.300 και πλέον νοικοκυριών.

Ελληνικός Χρυσός – Ωφελημένη από τη νέα επενδυτική συμφωνία η τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής
Επιχειρήσεις |

Ελληνικός Χρυσός: Πώς ωφελείται η τοπική κοινωνία από την νέα επένδυση

Από τις επενδύσεις στην τοπική ανάπτυξη και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, μέχρι τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνει η εταιρεία για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της δραστηριότητάς της, η νέα επενδυτική συμφωνία υπόσχεται σημαντικά οφέλη για την περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής