Η Apple δεν επιτρέπει την «επιστροφή» και διάθεση του βιντεοπαιχνιδιού Fortnite στο App Store μέχρι να επιλυθεί η δικαστική διαμάχη με την Εpic Games, δημιουργό του παιχνιδιού. Την εξέλιξη ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Epic, διαμαρτυρόμενος ότι η δικαστική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και πέντε χρόνια.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν ήδη κατεβάσει το παιχνίδι σε συσκευές της Apple μπορούν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν, χωρίς όμως ενημερώσεις.

Η δικαστική διένεξη ξεκίνησε όταν η Apple απομάκρυνε το Fortnite από το App Store επειδή το παιχνίδι λάνσαρε το δικό του σύστημα πληρωμών, σε μια προσπάθεια να παρακάμψει το σύστημα της Apple, το οποίο χρεώνει προμήθεια 30%.

Η Epic κατέθεσε αγωγή κατηγορώντας την Apple για μονοπωλιακή συμπεριφορά. Δικαιώθηκε εν μέρει τον Σεπτέμβριο από αμερικανικό δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι η Apple δεν μπορεί να εμποδίζει τις εταιρείες λογισμικού από το να κατευθύνουν τους χρήστες σε εναλλακτικές λύσεις πληρωμών. Ωστόσο οι κατηγορίες της Epic περί μονοπωλιακής συμπεριφοράς απορρίφθηκαν ως ατεκμηρίωτες. Και οι δύο πλευρές κατέθεσαν έφεση για επιμέρους τμήματα της δικαστικής απόφασης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Epic, Τιμ Σουίνι, εξοργίστηκε με το νέο μπλόκο στο Fortnite, γράφoντας στο Twitter ότι «για ένα χρόνο η Apple έλεγε σε όλο τον κόσμο, έλεγε στο δικαστήριο και τον Τύπο, ότι θα καλωσόριζαν την επιστροφή της Epic στο App Store αν [η Epic] συμφωνούσε να ακολουθήσει τους ίδιους κανόνες με τους υπόλοιπους». «Η Epic συμφώνησε αλλά τώρα η Apple υπαναχωρεί, σε μια ακόμα κατάχρηση της μονοπωλιακής θέσης της εις βάρος ενός δισεκατομμυρίου χρηστών» υποστήριξε.

Ο Σουίνι δημοσιοποίησε επίσης μήνυμα που έλαβε από την Apple, σύμφωνα με το οποίο η Epic παραβίασε τη μεταξύ τους σύμβαση «αποκρύπτοντας κώδικα από την Apple».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Μια Magna Carta στον κόσμο των ρομπότ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μια Magna Carta στον κόσμο των ρομπότ

Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης έρχεται ταχύτερα από ό,τι πιστεύεται και οι αλλαγές που θα επιφέρει στην καθημερινή ζωή είναι ασύλληπτες. Πώς θα κατοχυρωθούν οι ατομικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα;

ΟΠΑ- Διοίκηση Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Ένα ευρωπαϊκό έργο για τη μετέπειτα εφαρμογή του στις επιχειρήσεις
Academia |

ΟΠΑ- Διοίκηση Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Ένα ευρωπαϊκό έργο για τη μετέπειτα εφαρμογή του στις επιχειρήσεις

Το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός επιμορφωτικού προγράμματος ανώτερης εκπαίδευσης στη Διοίκηση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού που θα καλύψει το κενό που έχει διαπιστωθεί στην κατάρτιση και ετοιμότητα των στελεχών και θα τους επιτρέψει να ανταποκριθούν επιτυχώς στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής

Κωνσταντινίδης (ΟΤΕ) – «Με την τεχνολογία η χώρα μπορεί να αλλάξει πίστα»
Επιχειρήσεις |

Κωνσταντινίδης (ΟΤΕ): «Με την τεχνολογία η χώρα μπορεί να αλλάξει πίστα»

Τη σημασία της ταχύτητας στην υλοποίηση των έργων και των στόχων προς την ψηφιακή μετάβαση από όλους τους φορείς της αγοράς, υπογράμμισε ο υπεύθυνος στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ στο 4ο Athens Investment Forum.

Intel – Η έλλειψη σε ημιαγωγούς δεν θα τελειώσει πριν το 2023, τουλάχιστον…
Τεχνολογία |

Intel: Η έλλειψη σε ημιαγωγούς δεν θα τελειώσει πριν το 2023, τουλάχιστον…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel προειδοποίησε ότι οι ελλείψεις σε μικροτσίπ θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως το 2023, τη στιγμή που οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών πλήττονται από προβλήματα εφοδιασμού.