Το αριστερό κόμμα Die Linke είναι ασφαλώς στους χαμένους της σημερινής αναμέτρησης-θρίλερ στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, καθώς το ποσοστό τους κινείται οριακά στο 5% που είναι και το σκαλοπάτι εισόδου στη βουλή.

Η πρόεδρος του κόμματος Σουζάν Χένινγκ Βέλσοβ απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά με την καταστροφική εμφάνιση του κόμματός της. Δήλωσε ωστόσο πως «ο πραγματικός χαμένος της βραδιάς είναι ο λαός που πρέπει να ζήσει σε συνθήκες φτώχειας σε αυτή τη χώρα», προσθέτοντας ότι ίσως τώρα έρθει αντιμέτωπος με έναν «κεντρώο συνασπισμό» που δεν θα απαντήσει στα σημαντικά κοινωνικά ερωτήματα.

Με βάση τις τελευταίες προβλέψεις, το Die Linke βρίσκεται στο 5% των ψήφων. Αυτό σημαίνει ότι κινείται οριακά για την είσοδό του στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο. Ακόμα κι αν αυτό τελικά επιτευχθεί, ένας συνασπισμός μεταξύ της Αριστεράς, του SPD και των Πρασίνων,-ο λεγόμενος συνασπισμός «κόκκινο-κοκκινοπράσινος»-συνασπισμός, δεν είναι πλέον πιθανός να εξασφαλίσει την πλειοψηφία.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Εισαγγελέας για Εφη – Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο
Επικαιρότητα |

Εισαγγελέας για Εφη – Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε», είπε ο εισαγγελέας στην πρόταση του.