
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος προσβλήθηκε από κοροναϊό.
Ο Βασίλης Λεβέντης εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα της νόσου Covid-19 και διασωληνώθηκε. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό πριν από 10 ημέρες και είχε λάβει οδηγίες για νοσηλεία κατ’ οίκον. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διακομισθεί στον Ευαγγελισμό.
Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:
«Το Σάββατο 25/9/2021 διεκομίσθη με συμπτώματα COVID-19 στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου όπου και διασωληνώθηκε. Χορηγείται η δέουσα φαρμακευτική αγωγή και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.
Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Λεβέντης διαγνώστηκε με κοροναϊό προ δεκαημέρου, ωστόσο του δόθηκαν οδηγίες για κατ’ οίκον νοσηλεία και τέθηκε σε καραντίνα. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, και χθες πήγε στον Ευαγγελισμό. Δύο ώρες μετά την εισαγωγή του η κατάστασή του χειροτέρευσε και οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν τη διασωλήνωσή του σε ΜΕΘ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είναι ανεμβολίαστος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται για ποιο λόγο. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του τον Ιούλιο ότι δεν είναι κατά του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας.
Τι ανησυχεί τους γιατρούς
Σύμφωνα με πληροφορίες η διάγνωση είναι σοβαρής μορφής πνευμονία και οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες. Υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή του εξαιτίας και της ηλικίας του, και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σταθεροποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξονική έδειξε ότι έχει υποστεί εκτεταμένες βλάβες, λόγω των επιπλοκών.
Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο για τη μάχη ζωής που δίνει ο βετεράνος πολιτικός του Κέντρου.
«Ο Βασίλης Λεβέντης δίνει μια μεγάλη, κρίσιμη μάχη. Ελπίζουμε να τα καταφέρει. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά δύσκολα. Οι επόμενες 2-3 μέρες είναι δύσκολες. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει, γιατί είναι μαχητής. Δίνεται μάχη να σταθεροποιηθεί η πορεία του» τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος.
Ο γιατρός απέφυγε να απαντήσει εάν ο κ. Λεβέντης ήταν εμβολιασμένος. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Λεβέντης ήταν ανεμβολίαστος, ενώ έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στην Μεσσήνη, ενώ ασχολήθηκε με την πολιτική από το 1984 . Εκλέχτηκε βουλευτής τον Σεπτέμβρη του 2015, ενώ στις τελευταίες εκλογές η Ένωση Κεντρώων δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.
Η Ένωση Κεντρώων
Ευχές για ταχεία ανάρρωση στέλνουν μέσω των κοινωνικών δικτύων οι φίλοι της Ένωσης Κεντρώων
Το Γραφείο Τύπου του κόμματος, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε πως ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, μεταφέρθηκε νωρίτερα το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», όπου και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω επιπλοκών νόσησης από τον κορονοϊό SARs-COV2.
Ας στείλουμε όλοι, θετική ενέργεια στο Βασίλη Λεβέντη και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση».


Latest News

Πούτιν προς Ρώσους: Κάντε πολλά παιδιά, διατηρήστε την παράδοση
Φήμες θέλουν τον ρώσο πρόεδρο τόσο απελπισμένο, ώστε σκέφτεται να διατάξει την αντικατάσταση εισαγόμενων προφυλακτικών με ρωσικά ελλαττωματικά!

Πώς μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα ο σεισμός στην Τουρκία
«Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ακόμα αν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι» είπε ο Ευθύμης Λέκκας

Τζορτζ Τσούνης: Η Ελλάδα ο πιο σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ
Τι επισήμανε κατά την ομιλία του στην 34η Σύνοδο για την ελληνική οικονομία που διοργανώνει το ΕλληνοΑμερικανικό Επιμελητήριο

Και το όνομα αυτού «Νέα Αριστερά» - Οι «11»... «βαφτίστηκαν»
Πλώρη για τις ευρωεκλογές και το σχηματισμό τους σε κόμμα κάνουν οι «11» με τον επικεφαλής της ΚΟ, Αλ. Χαρίτση, να ανοίγει το δρόμο και να θέτει τους βασικούς άξονες της «Νέας Αριστεράς».
![Αποθήκευση άνθρακα (CCS): Έξι κατάλληλες περιοχές στην Ελλάδα [χάρτες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/01_12_ot_co2_facilEXO-600x352.png)
Στα σκαριά νέα projects για αποθήκευση CO2 – Οι 6 υποψήφιες περιοχές [χάρτες]
Τι αποκαλύπτουν γεωολογικές μελέτες και τα επενδυτικά σχέδια

Στα δίχτυα της Europol κύκλωμα που νόθευε ελαιόλαδο - Πώς δρούσε
Τι είναι το «έλαιο Lampante» με το οποίο γινόταν η νοθεία

Βασίλης Βασιλικός: Πλήθος κόσμου στο στερνό αντίο
Φίλοι, συνεργάτες και απλοί πολίτες που «γνώρισαν» τον Βασίλη Βασιλικό μέσα από τα βιβλία του είπαν το ύστατο χαίρε.

Νέες διοικήσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Ζάππειο
Στάθης Καλύβας και Έλλη Ανδριοπούλου στο «Σταύρος Νιάρχος» και Γιώργος Παπαναστασίου στο Ζάππειο

Στην Trade Estates του Φουρλή και με την... βούλα το Smart Park
Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για την εξαγορά του 100% του Smart Park - Τα κεφάλαια προήλθαν από την ΑΜΚ της Trade Estates

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Εσκεμμένα» αναζωπυρώνουν τις εντάσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα
Οι ΗΠΑ έστειλαν πολεμικό να πλεύσει σε ύδατα που διεκδικεί το Πεκίνο