Σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την πορεία των τιμών του πετρελαίου προχώρησε η Goldman Sachs, καθώς η ταχύτερη ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων από την μετάλλαξη Delta και το χτύπημα του τυφώνα Άιντα στην παραγωγή οδήγησαν στον περιορισμό των εφοδιασμών. Ο διεθνής οίκος σε έκθεσή του προβλέπει ότι οι τιμές του Brent θα εκτοξευτούν έως το τέλος του έτους στα 90 δολάρια έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 80 δολάρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent έφτασαν σε υψηλό σχεδόν τριών ετών την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι διαταραχές στην παγκόσμια παραγωγή ανάγκασαν τις εταιρείες ενέργειας να αποσύρουν μεγάλες ποσότητες αργού από τα αποθέματα.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονταν στα 79,19 $ το βαρέλι τη Δευτέρα, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) ήταν στα 75,08 $ το βαρέλι.

«Ενώ έχουμε από καιρό μια ανοδική άποψη για το πετρέλαιο, το τρέχον παγκόσμιο έλλειμμα προσφοράς-ζήτησης είναι μεγαλύτερο από ό, τι περιμέναμε, με την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης από τον αντίκτυπο της Δέλτα να είναι ακόμη ταχύτερη από ό, τι είχαμε προβλέψει και με την παγκόσμια προσφορά να κινείται κάτω από τις προβλέψεις», ανέφερε η Goldman σε σημείωμά της.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Οργανισμός των Χωρών Εξαγωγών Πετρελαίου και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, συμφώνησαν να τηρήσουν την απόφασή τους που ελήφθη τον Ιούλιο για σταδιακή κατάργηση των περικοπών ρεκόρ στην παραγωγή.

Για το 2022, η τράπεζα μείωσε τις μέσες προβλέψεις της για το δεύτερο και το τέταρτο τρίμηνο στα 80 δολάρια ΗΠΑ/bbl από 85 δολάρια ΗΠΑ/bbl, καθώς έλαβε υπόψη την πιθανότητα μιας πυρηνικής συμφωνίας Ιράν-ΗΠΑ έως τον επόμενο Απρίλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές