Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόκειται να επισκεφτούν αυτή τη βδομάδα διάφορες χώρες στη Λατινική Αμερική για να διερευνήσουν το έδαφος για διάφορα έργα υποδομών, καθώς οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μια ανταγωνιστική πρωτοβουλία απέναντι στο επενδυτικό σχέδιο πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων Belt and Road Initiative (BRI) του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Μια αντιπροσωπεία αξιωματούχων από τον διπλωματικό και αναπτυξιακό τομέα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Ντάλιπ Σινγκ, βρίσκεται στην Κολομβία, όπου σχεδιάζουν να συναντήσουν τον πρόεδρο Ιβάν Ντούκε, ενώ θα ακολουθήσουν ο Ισημερινός και ο Παναμάς

Η αμερικανική αυτή ομάδα αξιωματούχων έχει αναλάβει να κάνει πράξη το Build Back Better World (B3W), τη διεθνή επενδυτική πρωτοβουλία έργων υποδομών που ανακοίνωσε η ομάδα των επτά πλουσιότερων χωρών (G7) τον Ιούνιο. Πρόκειτα άλλωστε για μια από τις πρώτες από τις προγραμματισμένες «περιηγήσεις ακρόασης».

Εκτός από τη συνάντηση με τον Ντούκε, τον Πρόεδρο του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο και αξιωματούχους του Παναμά, το ταξίδι θα επιτρέψει στους Αμερικανούς αξιωματούχους να έχουν συνομιλίες με τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία των πολιτών και «παραδοσιακά περιθωριοποιημένες ομάδες».

Το επενδυτικό πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τομείς όπως το κλίμα, η υγεία, η ψηφιακή τεχνολογία και η ισότητα των φύλων, όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Στις αρχές του επόμενου έτους προγραμματίζεται μια επίσημη παρουσίασε του B3W στις ΗΠΑ που θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για ορισμένα αρχικά έργα, ενώ το σύνολο του ποσού που προβλέπεται να διατεθεί για έργα που αφορούν στις αναπτυσσόμενες χώρες, θα ανέλθει σε 40 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2035, σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης Μπάιντεν. Πάντως ειδικά για το επενδυτικό σχέδιο Β3W δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πόσα κεφάλαια θα διατεθούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ολλανδία: Το αεροδρόμιο του Αμστερνταμ περιορίζει τους ταξιδιώτες έως αρχές του 2023
Διεθνή |

Ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια βάζει... φρένο στους ταξιδιώτες

«Το Schiphol έκανε αυτή την επιλογή για να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια αξιόπιστη ταξιδιωτική εμπειρία και σταθερότητα για τις αεροπορικές εταιρείες», τονίζουν οι αρχές του αεροδρομίου