Το ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες το μήνα «έπιασε» η δημοφιλής πλατφόρμα του TikTok διεθνώς, μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με την εταιρεία. Πρόκειται για αύξηση που μεταφράζεται σε άλμα κατά 45% από τον Ιούλιο του 2020.

Παρά τις επικρίσεις και πιέσεις που έχει δεχτεί κυρίως από τους Αμερικανούς η εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε το 2017 από την κινεζική ByteDance για χρήστες εκτός της Κίνας (για το εσωτερικό υπάρχει η πλατφόρμα του Douyin), η ανάπτυξη της έχει υπάρξει αλματώδης. Ειδικά δε, στις κορυφαίες αγορές των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Βραζιλίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Αρκεί να αναφέρουμε πως τον Ιανουάριο του 2018 το app με τα βίντεο διέθετε περίπου 55 εκατ. ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι ανέβηκαν στα 271 εκατ. το Δεκέμβριο του 2018 και στα 508 εκατ. το Δεκέμβριο του 2019. Όμως, η μεγάλη άνοδος ήρθε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και κυρίως κατά τους μήνες των lockdown, όταν ο κόσμος που ήταν κλεισμένος στο σπίτι του αναζητούσε εργαλεία και μέσα ψυχαγωγίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως, τον Αύγουστο του 2020, είχε δηλώσει πως είχε ξεπεράσει τα 2 δισ. downloads.

Συγκριτικά, το Facebook που ξεκίνησε να λειτουργεί το Φεβρουάριο του 2004, διέθετε 2,9 δισ. ενεργούς χρήστες το μήνα, στα τέλη Ιουνίου του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ