Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν και σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, με τις αγορές να προσπαθούν να αποτιμήσουν την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, αλλά και την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ της Κίνας από την Goldman Sachs και τη Nomura.

Παρ’ όλα αυτά, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,46%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite σημείωσε κέρδη 0,53% και ο Shenzhen component έκλεισε κατά 0,1% υψηλότερα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,87%. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,4%, ενώ ο δείκτης Topix μειώθηκε 0,53%. Ο S & P/ASX 200 στην Αυστραλία έχασε 1,26%.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εκτιμήσεις για την πορεία του ΑΕΠ της Κίνας, με την Goldman Sachs να αναμένει ότι η ανάπτυξη θα είναι φέτος της τάξεως του 7,8%, από 8,2% που είχε προηγουμένως προβλέψει. Η Nomura αναθεώρησε επίσης ότι το ΑΕΠ της Κίνας θα αυξηθεί κατά 7,7% φέτος, από 8,2% στην προηγούμενη πρόβλεψη.

Σε επίπεδο τίτλων, η SK Innovation ξεχώρισε σήμερα με άνοδο σχεδόν 4% αφού ανακοίνωσε σχέδιο με τη Ford Motor να επενδύσει περισσότερα από 11 δισ. δολάρια σε νέες εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές