Στο χαμηλότερο επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο καθώς η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 ενέτεινε τις ανησυχίες για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη οι καταναλωτές ενδιαφέρονται λιγότερο για την αγορά σπιτιού και ειδών όπως αυτοκίνητα ή μεγάλες οικιακές συσκευές τους επόμενους έξι μήνες. Οι καταναλωτές δεν ήταν επίσης τόσο αισιόδοξοι για τις απόψεις τους για την αγορά εργασίας όσο τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών μειώθηκε στις 109,3 μονάδες αυτόν τον μήνα από 115,2 τον Αύγουστο. Η τρίτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση ώθησε τον δείκτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Ο επιμέρους δείκτης που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην αγορά εργασίας, μειώθηκε κατά 19,6 μονάδες από το μέγιστο των 128,9 τον Ιούνιο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών θα ανέβαινε έως και τις 114,5 μονάδες.

Οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό τους επόμενους 12 μήνες υποχώρησαν στο 6,5% από 6,7% τον προηγούμενο μήνα.

Οι προθέσεις αγοράς για οχήματα μειώθηκαν σε χαμηλό εννέα μηνών. Λιγότεροι καταναλωτές σχεδίαζαν να αγοράσουν οικιακές συσκευές όπως πλυντήρια ρούχων και στεγνωτήρια ρούχων τους επόμενους έξι μήνες, υποστηρίζοντας τις προσδοκίες για απότομη επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών αυτό το τρίμηνο, η οποία τελικά θα περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα