Την επιτόπια αξιολόγηση της Ελλάδας από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) συντονίζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με αντικείμενο την εφαρμογή της Σύμβασης για την Καταπολέμηση της Δωροδοκίας Αλλοδαπών Δημοσίων Λειτουργών. Η αξιολόγηση αυτή αφορά στον 4ο κύκλο αξιολόγησης της χώρας και θα διεξαχθεί από 28.09.2021 έως 01.10.2021 στις εγκαταστάσεις της Αρχής.Εθνική Αρχή

Κατά το τετραήμερο των εργασιών, το Κλιμάκιο της Ομάδας του Ο.Ο.Σ.Α. για την Καταπολέμηση της Δωροδοκίας αποτελούμενο από τρία στελέχη του Ο.Ο.Σ.Α., δύο αξιολογητές από την Κορέα και δύο αξιολογητές από τη Λιθουανία (εισαγγελείς και ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι) θα έχει συναντήσεις συνεργασίας με περισσότερους από 80 εκπροσώπους φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Ειδικότερα, εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί, βουλευτές, στελέχη ιδιωτικών εταιρειών και δημόσιων οργανισμών, εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων, επιμελητηρίων, φορέων της κοινωνίας των πολιτών και δημοσιογράφοι θα συμμετάσχουν σε 20 διαφορετικές θεματικές ενότητες εισφέροντας τις εμπειρίες τους στις σχετικές συζητήσεις.

Η αξιολόγηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τα ευρήματα και οι συστάσεις που θα αποτυπωθούν στη σχετική έκθεση αναλύονται από τα όργανα των διεθνών οργανισμών και των εθνικών κυβερνήσεων, καθώς και από την ακαδημαϊκή κοινότητα και επαγγελματίες δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Επίστρατοι, εθελοντές και κρατούμενοι οι περισσότεροι ρώσοι νεκροί
Επικαιρότητα |

Επίστρατοι, εθελοντές και κρατούμενοι οι περισσότεροι ρώσοι νεκροί στην Ουκρανία

Οι συνολικές ανεπανόρθωτες απώλειες της Ρωσίας (δηλαδή όσοι τέθηκαν εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, θανάτου, ή αγνοούνται) ενδέχεται να φθάνουν τουλάχιστον τους 117.000.

Εκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ: Ερχεται με χιόνια η κακοκαιρία Barbara
Επικαιρότητα |

Έρχεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με χιόνια και στην Αττική

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

ΗΠΑ: Κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας πάνω από σιλό πυρηνικών πυραύλων [video]
Επικαιρότητα |

Κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας πάνω από τις ΗΠΑ - Τι συμβαίνει; [video]

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ εξέτασε, κατόπιν διαταγής του Μπάιντεν, το ενδεχόμενο να καταρρίψει κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας που πετά πάνω από την αμερικανική επικράτεια συλλέγοντας στρατιωτικές πληροφορίες.