Σε άμεση ιδιωτικοποίηση οδεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Attica Bank, καθώς το ενδιαφέρον από επενδυτές για είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο μέσω της επιχειρούμενης έκδοσης νέων τίτλων, φαίνεται να είναι ισχυρό.
Χρηματιστηριακές πηγές που έχουν εικόνα των σχετικών διεργασιών, αναφέρουν πως ήδη έχει υποβληθεί μία μη δεσμευτική προσφορά, ενώ δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξει άλλη μία ή ακόμη και δύο από άλλους επενδυτές.
Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι το ύψος της αύξησης θα προσεγγίσει το ανώτατο όριο των 240 εκατ. ευρώ που έχει τεθεί και το τελικό σχήμα της Attica Bank θα είναι πολυμετοχικό. Θα υπάρχουν δηλαδή 2 ή 3 νέοι μεγαλομέτοχοι.
Η οριστικοποίηση των μη δεσμευτικών προσφορών θα γίνει απόψε, ενώ αύριο στις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας που θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.
Λεπτομέρειες για τη νέα έκδοση μετοχών, τη συμφωνία με τους επενδυτές και για το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων από εδώ και στο εξής, θα δώσει κατά πάσα πιθανότητα αύριο το απόγευμα η διοίκηση της Attica Bank.