Τις τέσσερις είχαν φτάσει πριν από λίγο, κατά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, οι προσφορές που έχουν υποβάλει επενδυτές στην Attica Bank για τη συμμετοχή τους στην επιχειρούμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 240 εκατ. ευρώ.

Πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να φτάσει τις έξι, καθώς είναι πιθανό να γίνουν δεκτές και εμπρόθεσμες υποβολές, που αφορούν επενδυτικά σχήματα των οποίων οι έδρες βρίσκονται σε χώρες με μεγάλη διαφορά ώρας σε σχέση με την Ελλάδα.

Με αυτά τα δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, είναι να προχωρήσει η άμεση ιδιωτικοποίηση της Attica Bank. Το ζητούμενο βέβαια σημειώνουν, «είναι να μάθουμε και τους όρους διάθεσης των νέων τίτλων. Δηλαδή τι ποσοστό θα έχουν στην τράπεζα και ποιο είναι το σχέδιο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της».

Θεωρούν πάντως πως αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο η νέα τράπεζα θα είναι πολυμετοχική και ότι το ποσό της αύξησης θα προσεγγίσει το ζητούμενο των 240 εκατ. ευρώ.

Διοικητικό συμβούλιο την Τετάρτη

Αύριο Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας που θα εξετάσει τα δεδομένα και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Attica Bank.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το ποιοι θα συμμετάσχουν στη νέα έκδοση μετοχών, για τη συμφωνία με τους επενδυτές και για το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων από εδώ και στο εξής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις