Παρά το γεγονός ότι το Microsoft Teams δείχνει να είναι πλέον πιο δημοφιλής εφαρμογή ανάμεσα στους χρήστες, η Microsoft δεν παραιτείται από το Skype. Η υπηρεσία βιντεοσυνομιλιών και ανταλλαγής μηνυμάτων αναβαθμίζεται με μια σειρά νέων χαρακτηριστικών με την προσδοκία ότι η εφαρμογή θα γίνει ταχύτερη, πιο αξιόπιστη και πιο μοντέρνα σε εμφάνιση.

Μεταξύ των επερχόμενων χαρακτηριστικών του Skype είναι η νέα «call stage», οι βιντεοκλήσεις σύμφωνα με την ορολογία της Microsoft, με την εταιρεία να προσθέτει νέα περιγράμματα και θέματα. Σημαντική αλλαγή είναι ότι πλέον η εφαρμογή σε «τοποθετεί» σε κεντρικό σημείο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Επιπλέον, η εταιρεία αλλάζει και το format των κλήσεων ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να προβάλλονται ταυτόχρονα. Αυτό περιλαμβάνει και τους συμμετέχοντες που μόνο ακούν, οι οποίοι πλέον διαθέτουν δικό τους υπόβαθρο.

Σε επίπεδο απόδοσης, η Microsoft υποστηρίζει ότι η εφαρμογή στην desktop έκδοσή της γίνεται κατά 30% ταχύτερη και πάνω από 2.000% ταχύτερη στην έκδοση για λειτουργικό σύστημα Android. Επιπλέον, η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα υποστηρίζει τη λειτουργία του Skype σε όλους τους διαθέσιμους web browsers, συμπεριλαμβανομένων των Edge, Chrome, Safari και Opera.

Το συγκεκριμένο στοιχείο θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε συνδυασμό με τη λειτουργία Meet Now, η οποία επίσης έχει επανασχεδιαστεί και η οποία θα επιτρέπει σε χρήστες να συμμετάσχουν σε μία κλήση χωρίς να κάνουν sign up ή να εγκαταστήσουν την εφαρμογή. Οι σύνδεσμοι προσκλήσεων έχουν αποκτήσει νέα εμφάνιση καθώς οι προσκεκλημένοι θα βλέπουν το όνομα και το άβαταρ της κλήσης.

Άλλο σημείο βελτίωσης είναι ότι ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη λειτουργία Office Lens στην έκδοση του Skype για φορητές συσκευές για να μοιράζεται σκαναρισμένα αρχεία κειμένου, φωτογραφίες και βίντεο. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι το TwinCam το οποίο θα επιτρέπει την προσθήκη ενός video feed από μία δεύτερη συσκευή στη βιντεοσυνομιλία.

Για τις περιπτώσεις που κάποιος συνομιλητής μιλά άλλη γλώσσα θα υπάρχει και η λειτουργία Skype Universal Translator, η οποία θα αναλαμβάνει τη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο και θα «τρέχει» στην κορυφή της οθόνης κατά τη διάρκεια της βιντεοσυνομιλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI