Μετά την εμπλοκή του στο σχεδιασμό των iPhones, των iMacs και άλλων κορυφαίων προϊόντων της Apple, ο Jony Ive, αποχωρεί από τον χώρο της τεχνολογίας και στρέφεται προς τον χώρο της αυτοκίνησης. Και μάλιστα στην πλέον ελιτίστικη εκδοχή του.

Δύο χρόνια αφού αποχώρησε επίσημα από την Apple και τη θέση του επικεφαλής σχεδίασης, ο Ive ξεκινά τη συνεργασία του με τη Ferrari, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Η νέα συμφωνία θα φέρει τη Ferrari να συνεργάζεται με τη LoveForm, το δημιουργικό γραφείο που δημιούργησε ο Ive μαζί με τον επίσης βιομηχανικό σχεδιαστή Marc Newson, λίγο μετά την αποχώρηση του πρώτου από την Apple το 2019.

«Η νέα συνεργασία θα συνδυάσει την θρυλική απόδοση και ανωτερότητα της Ferrari με την ασυναγώνιστη εμπειρία και δημιουργικότητα της LoveFrom, η οποία χωρίς αμφιβολία έχει δημιουργήσει εξαιρετικά προϊόντα που άλλαξαν τον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Exor, επενδυτική εταιρεία του Ομίλου Agnelli, ιδιοκτήτρια της Ferrari.

Πέρα από αυτή την ανακοίνωση, λίγες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες για το τι ακριβώς θα κάνουν για τη Ferrari οι Ive και Newson. Οι πιθανότητες είναι αρκετές: σχεδιασμός ενός ολόκληρου αυτοκινήτου, σχεδιασμός κάποιων συγκεκριμένων εξαρτημάτων ή σχεδιασμός κάποιων αξεσουάρ για λογαριασμό του ιταλικού brand. Αν πιστέψουμε τους Financial Times τότε είναι πολύ πιθανό το γραφείο LoveForm να αναλάβει το σχεδιασμό του πρώτου ηλεκτροκίνητου οχήματος της Ferrari, το οποίου αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε περίπου τέσσερα χρόνια από τώρα.

Πριν από περίπου ένα χρόνο η LoveForm είχε ανακοινώσει την έναρξη της «ειδικής συνεργασίας» της με την Airbnb, χωρίς ποτέ να δοθούν περισσότερες πληροφορίες, όπως δηλαδή συμβαίνει και τώρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και ο Ive αποχώρησε από την Apple το 2019, σύμφωνα με το Wired, το σασί του νέου iMac που παρουσιάστηκε το 2020 φέρει την υπογραφή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία