Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, ακολουθώντας τo άκρως αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών, αλλά και αποτυπώνοντας τη μετατόπιση των κεφαλαίων προς τους τίτλους σταθερού εισοδήματος.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 2,45% ενώ ο δείκτης Topix έχασε 2,47%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε απώλειες 1,87%, με τους δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα να ακολουθούν την ίδια πορεία. Ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1,79% και ο Shenzhen Component έχασε 1,41%.

Ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,45%, ωστόσο, οι μετοχές της China Evergrande Group που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 10,11%, μετά την ανακοίνωση ότι θα πουλήσει μερίδιο 1,5 δισ. δολαρίων στην Shengjing Bank σε κρατική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Στο επίκεντρο των πιέσεων πάντως βρέθηκε ο τεχνολογικός κλάδος, όπως και στη Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς οι εκτιμήσεις για το ύψος των αποτιμήσεων είναι άκρως αρνητικές.

Όπως επισημαίνεται από τους περισσότερους αναλυτές, η αύξηση των επιτοκίων καθιστά τις μελλοντικές ταμειακές ροές τους λιγότερο ελκυστικές, κάνοντας τις μετοχές να φαίνονται υπερτιμημένες. Τα υψηλότερα επιτόκια εμποδίζουν επίσης την ικανότητα των εταιρειών τεχνολογίας να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές του ιαπωνικού ομίλου Softbank Group υποχώρησαν κατά 2,33% και της Samsung Electronics της Νότιας Κορέας να μειώνονται κατά 3,01%. Οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ επίσης υποχώρησαν, με την Tencent να πέφτει 2,72% και την Alibaba να υποχωρεί 2,52%. Ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε κατά 2,21%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές