Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κατάφεραν να βάλουν ένα στοπ στο δυσμενές διεθνές κλίμα που έχει δημιουργήσει η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων, καθώς βρήκαν σημαντικά στηρίγματα και στην απρόσμενη βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,7%, με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να ενισχύεται κατά 1,6%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου διόρθωσαν κατά 0,8%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 1,14% στις 7.108 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,77% στις 15.365 μονάδες και ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,84% στις 6.560 μονάδες.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές παρακολουθούν στενά το κλίμα στις ΗΠΑ και ειδικά στον τεχνολογικό κλάδο, με τις αποδόσεις των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων να φτάνουν το 1,567%. Η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων βλάπτει ειδικά τους τίτλους που συνδέονται με την ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών μετοχών, επειδή μειώνουν τη σχετική αξία των μελλοντικών κερδών.

Στα μάκρο της ημέρας, απρόσμενη αν και μικρή βελτίωση κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 117,8 μονάδες, από 117,6 μονάδες τον Αύγουστο. Η μέτρηση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν σταθερό τον δείκτη στις 116,5 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι αυξήθηκε στο 3,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές