
Τη συνεχή και σταθερή στήριξη του ΥπΑΑΤ στο καινοτόμο έργο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά την παρουσία του στα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Έρευνας, Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο ΥπΑΑΤ ξεναγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης από τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Σπ. Κίντζιο και ομάδα καθηγητών.
Ο κ. Λιβανός επισήμανε ότι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν είναι μόνο ένα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, αλλά για το ΥπΑΑΤ είναι σταθερός, πολύτιμος σύμμαχος, γιατί ανταποκρίνεται με συνέπεια στον ιστορικό του ρόλο για εκπαίδευση και έρευνα σε όλους τους τομείς της γεωργικής δραστηριότητας, στον αγροδιατροφικό τομέα.
«Στην Έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα, παρουσιάζονται σημαντικά καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα, ενώ γίνεται πράξη η σύνδεση μεταξύ έρευνας – κοινωνίας – οικονομίας», είπε ο ΥπΑΑΤ και πρόσθεσε ότι η επένδυση στην καινοτομία, την τεχνολογία και τους νέους συνιστά βασική προϋπόθεση για τον απαιτούμενο μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου γενικότερα αλλά και ειδικότερα όσον αφορά στον αγροδιατροφικό τομέα.
Όπως είπε, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Αγροτικής Ανάπτυξης που εκπονεί και υλοποιεί το ΥπΑΑΤ, έχουν τεθεί ως βασικοί στόχοι η ενίσχυση των νέων, η προώθηση της εκπαίδευσης και κατάρτισης, η προώθηση της καινοτομίας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα.
«Με βασικά μας «εργαλεία» τη νέα ΚΑΠ – το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΕΠΑλΘ – αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης, που μας παρέχουν συνολικά πόρους συνολικά 22 δισ. ευρώ, προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις και δράσεις για την προσαρμογή αγροτικού μας τομέα στα δεδομένα της νέας εποχής» σημείωσε ο κ. Λιβανός.
Όπως είπε :
•Δημιουργούμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας με επίκεντρο την αγροδιατροφή.
•Βελτιώνουμε δραστικά την ποιότητα της αγροτικής παραγωγής.
•Δίνουμε υπεραξία στα ελληνικά προϊόντα.
•Δημιουργούμε σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, όπως το Artemis plus, για την καλύτερη λειτουργία των ελέγχων και την προστασία παραγωγών και καταναλωτών.
•Επενδύουμε στην ευφυή γεωργία για την αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας.
Καταλήγοντας, ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι το ΥπΑΑΤ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις πρωτοβουλίες όπως αυτή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αποπνέουν νέα αντίληψη και προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα, που επενδύουν στην εκπαίδευση, την τεχνολογία, την έρευνα και καινοτομία.


Latest News

Σταθεροποιείται η παραγωγή κρασιού του 2025 στο νότιο ημισφαίριο
Οι προβλέψεις για το κρασί βασίζονται σε πρώιμες εκτιμήσεις για τη συγκομιδή σταφυλιών, η οποία συνεχίζεται ακόμη σε ορισμένες περιοχές

Καμπανάκι Διεπαγγελματικής για το βαμβάκι – Τι θα φέρει η «πράσινη» οδηγία της ΕΕ
Παρέμβαση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στο βαμβάκι οδηγία της ΕΕ

Πώς θα βελτιωθεί η διαδικασία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025 - Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ
Επτά βελτιωτικές προτάσεις για έγκαιρη, ομαλή και προσιτή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2025 καταθέτει η ΕΘΕΑΣ - Αίτημα άμεσης συνάντησης

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων – Οι ενισχύσεις
Ποιες δράσεις περιλαμβάνονται στην παρέμβαση για την αναδιάρθρωση και μετατροπή στο αμπέλι - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμενίτης: Σε εξέλιξη οι αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό
«Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», είπε ο Διονύσης Σταμενίτης από το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης εκπέμπει SOS – Κίνδυνος να μηδενιστεί η παραγωγή μέχρι το 2042
Πώς θα διασωθεί ο αμπελώνας στη Σαντορίνη – Ποια σχέδια δρομολογεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης

Στα «χαρακώματα» οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς - Οι φόβοι για την επόμενη ημέρα των δασμών
Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά - «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε σεντ», λένε οι παραγωγοί στον ΟΤ

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση