Αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατασκευάζει η Rolls-Royce μέχρι το 2030, ανακοίνωσε σήμερα η βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων, στον δρόμο που… χάραξαν η Bentley της Volkswagen και η Land Rover της Jaguar.

Η μάρκα, που ανήκει στη BMW, αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με την κωδική ονομασία «Spector», θα βγει στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2023, ενώ οι δοκιμές ξεκινούν σύντομα.

«Με αυτό το νέο προϊόν καταθέτουμε τα διαπιστευτήριά μας για την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου μας μέχρι το 2030», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, Τόρστεν Μίλλερ-Ότβος.

«Μέχρι τότε, η Rolls-Royce δεν θα ασχολείται με την παραγωγή ή την πώληση προϊόντων κινητήρα εσωτερικής καύσης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η BMW δεν έχει ορίσει με ακρίβεια την ημερομηνία παύσης της παραγωγής οχημάτων που καίνε ορυκτά καύσιμα, αντίθετα έχει θέσει στόχο το 50% της παραγωγής της να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Από την άλλη, η θυγατρική της, Mini, ανακοίνωσε τον προηγούμενο Μάρτιο ότι θα παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green