Αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατασκευάζει η Rolls-Royce μέχρι το 2030, ανακοίνωσε σήμερα η βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων, στον δρόμο που… χάραξαν η Bentley της Volkswagen και η Land Rover της Jaguar.

Η μάρκα, που ανήκει στη BMW, αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με την κωδική ονομασία «Spector», θα βγει στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2023, ενώ οι δοκιμές ξεκινούν σύντομα.

«Με αυτό το νέο προϊόν καταθέτουμε τα διαπιστευτήριά μας για την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου μας μέχρι το 2030», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, Τόρστεν Μίλλερ-Ότβος.

«Μέχρι τότε, η Rolls-Royce δεν θα ασχολείται με την παραγωγή ή την πώληση προϊόντων κινητήρα εσωτερικής καύσης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η BMW δεν έχει ορίσει με ακρίβεια την ημερομηνία παύσης της παραγωγής οχημάτων που καίνε ορυκτά καύσιμα, αντίθετα έχει θέσει στόχο το 50% της παραγωγής της να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Από την άλλη, η θυγατρική της, Mini, ανακοίνωσε τον προηγούμενο Μάρτιο ότι θα παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
ΑΠΕ: 400 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση ηλεκτρικών δικτύων και αύξηση ισχύος
Green |

Έρχεται αναβάθμιση ηλεκτρικών δικτύων και αύξηση ισχύος

Στόχος η σύνδεση νέων έργων ΑΠΕ (φωτοβολταϊκών και αιολικών), η υπογειοποίηση και αναδρομολόγηση του ηλεκτρικού δικτύου σε σημαντικούς οικισμούς και ευαίσθητες αστικές περιοχές - Με ΚΥΑ εγκρίθηκαν τα πρώτα 112 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Απολιγνιτοποίηση: Ένα βήμα μπρος, δύο πίσω
Green |

Απολιγνιτοποίηση: Ένα βήμα μπρος, δύο πίσω

Με μεγάλη καθυστέρηση προκηρύχθηκε χθες ο διαγωνισμός για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της ζώνης απολιγνιτοποίησης Πτολεμαΐδας. Μειώθηκαν από 164.000 σε περίπου 100.000 στρέμματα οι λιγνιτικές εκτάσεις που θα αποδοθούν προς αποκατάσταση