Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικοί δείκτες σήμερα, αποτυπώνοντας τα διφορούμενα μηνύματα που υπήρξαν από τη δημοσίευση των πρόδρομων δεικτών στις οικονομίες της περιοχής τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, στη ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έκλεισε ανοδικά κατά 0,37%, με τον Shenzhen Component να κερδίζει 1,422%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, από την άλλη πλευρά, υποχώρησε κατά 0,86%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,19% ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,29%. Η Ιαπωνία είναι έτοιμη για τον ορισμό του νέου πρωθυπουργού της αφού ο Fumio Kishida κέρδισε τις εκλογές για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος την Τετάρτη.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,62%. Στην Αυστραλία, ο S & P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,5%.

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα υποχώρησε για δεύτερο διαδοχικό μήνα, κατά 3,2%, τον Αύγουστο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση 0,5%. Επίσης, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν επίσης 3,2% τον Αύγουστο, για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης μεταποίησης εμφάνισε βελτίωση τον Σεπτέμβριο, με τον ΡΜΙ να διαμορφώνεται στις 50 μονάδες από τις 49,2 μονάδες τον Αύγουστο. Υπενθυμίζεται εδώ ότι μετρήσεις πάνω από το 50 δείχνουν επέκταση της δραστηριότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές