Μεγάλη βουτιά καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ανήμπορες να διαφοροποιηθούν από το άκρως αρνητικό κλίμα των υπολοίπων αγορών παγκοσμίως, με τις ανησυχίες αναφορικά με την επίδραση των πληθωριστικών πιέσεων στις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών να κλιμακώνονται.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,5%, με τους κλάδους των ταξιδιών και αναψυχής να μειώνονται κατά 2,4%, ενώ κανείς κλάδος δεν μπορεί να αποφύγει τα αρνητικά εδάφη.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 1,18% στις 7.002 μονάδες, ο DAX χάνει 1,69% στις 15.002 μονάδες και ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,99% στις 6.455 μονάδες.

Οι αγορές παγκοσμίως δέχονται μεγάλες αναταράξεις από τις αλλαγές θέσεων των κεφαλαίων, καθώς ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός, η επιβράδυνση της ανάπτυξης και η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων δημιουργούν μια δύσκολη εξίσωση, που θα πρέπει να επιλυθεί για να μπορούν οι κεντρικές τράπεζες να βρουν το βέλτιστο μείγμα πολιτικής.

Έτσι, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα στοιχεία του πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα. Επίσης, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν τη Δευτέρα για να συζητήσουν τις οικονομικές συνέπειες από τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας, εν μέσω ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάκαμψη της ζώνης και να επηρεάσουν δυσανάλογα τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές